bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,446.00 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.56 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 596.18 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 137.92 3.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522503 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462166 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 0.92%

Çin’in Uyarılarına Rağmen Ülkedeki NFT Toplulukları Büyüyor

cinin uyarilarina ragmen ulkedeki nft topluluklari buyuyor

Kripto para birimlerine karşı uyguladığı sert düzenlemelerle bilinen Çin, son olarak NFT konusunda da kişileri uyarmıştı. Çin hükümetinin bu uyarılarına rağmen ülkedeki NFT toplulukları katlanarak büyümeye devam ediyor.

Çin Vatandaşları NFT’lere Yoğun İlgi Gösteriyor

2021 yılında her şeyi kapsayan kripto yasağı sonrasında Çin’in kripto para birimlerini finans sistemine dahil etmek istemediği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bununla birlikte dünyadaki en büyük ikinci ekonomik olan Çin, NFT’ler hakkında bazı uyarılarda bulunmuş olsa da NFT özelinde belirli bir düzenleme ya da yasaklar dizisini uygulamaya sokmadı.

cinin uyarilarina ragmen ulkedeki nft topluluklari buyuyor 2

Çin hükümetine ait bir gazete olan Huaxia Times tarafından yapılan bir habere göre, ülkede NFT alım satımının yapıldığı 500’ün üzerinde platform bulunuyor. Habere göre pek çok ikincil piyasanın spekülatif bir plan olarak çalışıldığı belirtilirken, alandaki olağanüstü büyüme göreceli olarak ülkedeki düzenleme eksikliğine bağlandı. Haberde ikincil piyasalarda bulunan pek çok NFT koleksiyonunun “düşük kaliteli” olduğu dolayısıyla ülkede NFT alanında yapılacak bir düzenleyici gözetimin netleşmesi durumunda piyasaların kolayca çökebileceği iddia edildi. Ayrıca Çin’de bulunan NFT’lerin kripto para birimlerine bağlı olmadığını belirtmekte yarar var. Bunun yerine ülkede NFT’ler için belirlenen standartlar kullanılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala