bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,952.87 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.77 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 592.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 136.39 4.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518887 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458749 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146106 2.69%

Çin, NFT Pazaryerleri Hakkında Uyarı ve Rehberlik Yayınladı

cin bayrak reu 1487525

Birçok ülke Blockchain teknolojisi ile yakından ilgileniyor. Özellikle kripto para birimlerine karşı olan sert tavrı ile gündeme gelen Çin de Blockchain teknolojisi ve NFT’ler ile yakından ilgileniyor. Son olarak Çin Yüksek Halk Savcılığı, NFT‘ler hakkında bir dizi uyarı ve görüş yayınlayarak, ülkenin NFT piyasalarının oluşturduğu riskleri vurguladı. Bunun yanında gelişmekte olan varlık için yeni mevzuata ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.

Çin’den NFT Pazaryerleri Hakkında Uyarı

Çin’deki mevcut NFT pazarı henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu biliniyor. Bunun yanında NFT sektörü standartlarından ve hükümet düzenlemelerinin de henüz tam olarak oturmadığı da bilinen bilgiler arasında yer alıyor. Wang Xia-fen, Çin’de NFT ticaretinin fiyat manipülasyonu, yasa dışı bağış toplama, dolandırıcılık ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda finansal ve sosyal risk oluşturduğunu yazdı. 

cin nft pazaryerleri hakkinda uyari ve rehberlik yayinladir

Wang, piyasadaki bazı sözde NFT’lerin sahte olduğunu ve blok zincirlerinde basılmadığını belirtti. Risklere rağmen Wnag, mayıs 2022’de kültüre dayalı dijital varlıkların ticareti için düzenlenmiş bir piyasa öngören bir Danıştay dosyasına atıfta bulunarak, NFT’lerin ülkenin blockchain teknolojilerindeki ve dijital ekonomideki gelişmeleri artırma potansiyelini kabul etti.

Bununla birlikte, Çin savcıları, daha fazla düzenleyici netliğe ihtiyaç olduğunu ekleyen son makaleye göre, spekülasyonun kontrolsüz bir şekilde devam ettiği bir yeraltı ikincil NFT piyasasının ortaya çıktığını kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala