bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

Cardano’nun Kurucusundan Bitcoin ve Ethereum’a Eleştiri

cardanonun kurucusundan bitcoin ve ethereuma elestiri

Ethereum rakibi blockchain projelerinden Cardano‘nun kurucusu, Bitcoin‘in sınırlı programlanabilirliği nedeniyle geri kaldığını söyledi. Charles Hoskinson, UTXO modeliyle, Ethereum’un teknolojisinin de aşıldığını ifade etti.

Bir Twitter paylaşımı ile kripto piyasasının iki öncüsünü hedef alan Hoskinson, Cardano’nun sahip olduğu özellik hakkında daha detay veren bir açıklama yaptı. Hoskinson genişletilmiş UTXO (EUTXO) muhasebe modelini “bir sonraki mantıklı adım” olarak görüyor.

Şu anda DeFi alanında lider olan Ethereum, varlıkları dengeler olarak temsil eden hesap tabanlı modeli kullanıyor. Böylece kullanıcılar hesaplarının tamamını harcamak yerine kısmen kullanabiliyorlar. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin’in sınırlamalarına karşın UTXO yerine hesap tabanlı modeli açmıştı.

Cardano’nun Kurucusu Bitcoin ve Ethereum’dan Üstün Olduğu İddiasında

Hoskinson tarafından paylaşılan Sooraj adlı kullanıcıya ait bir Twitter ileti dizisinde, EUTXO mimarisinin Ethereum’un hesap tabanlı modelinden daha üstün olduğunu savunuyor.

cardanonun kurucusundan bitcoin ve ethereuma elestiri2

Cardano’nun çatı şirketi Input Output, her iki alanın en iyilerini EUTXO ile birleştirmek olduğunu öne sürüyor. Cardano geliştiricisi Charles Hoskinson şimdi, EUTXO ile 13 yıllık bilgi birikiminden ve testlerden yararlanmak istiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala