bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

Bithumb Eski Başkanı, İlk Davada Beraat Etti

bithumb eski baskani ilk davada beraat ettia

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın eski başkanı Lee Jung-hoon, borsanın satış sürecinde yaşandığı iddia edilen 70 milyon dolarlık dolandırıcılık suçlamasına ilişkin ilk davada beraat etti.

Jung-hoon’un 2018 yılında Bithumb borsasını satın alma görüşmeleri sırasında kozmetik cerrahi şirketi BK Group’un başkanı Kim Byung Gun’ı dolandırarak 100 milyar wonu (70 milyon dolar) zimmetine geçirdiği iddia edilmişti.

Bithumb Eski Başkanı, Suçsuz Bulundu

Belirli ekonomik suçların ağırlaştırılmış cezasına ilişkin yasayı ihlal etme suçlamasıyla yargılanan Jung-hoon, Seul Merkez Bölge Mahkemesince suçsuz bulundu.

Yerel basına göre Bithumb, karara verdiği resmi yanıtta mahkemenin kararına saygı duyduğunu söyledi. Borsa, profesyonel yöneticiler altında olduğunu ve eski başkanın mevcut operasyonlarda yer almadığı açıkladı. Jung-hoon’un suçlu bulunması halinde 8 yıl ceza alabileceği belirtilmişti.

Kim Byung Gun, Bithumb’ın BXA tokenını listelemesi ve token satışından elde edilen geliri Bithumb’ı satın almak için kullanılması şartıyla, Bithumb eski başkanına 70 milyon dolarlık bir satın alma ücreti ödemişti. Bithumb ise BXA’yı listelememiş ve yatırımcıları zarara uğratmıştı.

Singapur mahkemeleri Ağustos 2022’de BXA satışından elde edilen tüm gelirin Singapur merkezli BTHMB grubuna iade edilmesi yönünde karar vermişti. 

bithumb eski baskani ilk davada beraat etti

Bithumb’ın En Büyük Hissedarı Ölü Bulunmuştu

Jung-hoon, Ekim 2022’de LUNA-USDT krizi sürecinde akıl sağlığının bozulması gerekçesiyle duruşmalara katılmamıştı. Bithumb, LUNA’nın çöküşünün ardından Güney Koreli yetkililer tarafından basılan şirketler arasında yer alıyordu.

Diğer yandan Bithumb’ın en büyük hissedarlarından biri olan Park Mo, 30 Aralık’ta evinin önünde ölü bulundu. Park Mo hakkında da zimmetine para geçirme ve manipülasyon suçlamaları bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala