bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Bitfarms, Mega-Maden Çiftliği’nin Konum Ayrıntılarını Açıkladı

bitfarms arjantin mega maden ciftliginin konum ayrintilarini acikladi

Kanada merkezli Bitcoin madenciliği girişimi Bitfarms, sonunda Arjantin‘deki maden çiftliği ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

Şirket, geçtiğimiz ay inşaatına başlanan Bitcoin mega madencilik çiftliğinin özel bir elektrik santrali ile birlikte kurulacağını söylüyor. Yerel basına göre tesis, Rio Cuarto kentindeki Cordoba eyaletinde konumlanacak.

Bitfarm’ın Mega-Maden Çiftliği Planı Detaylandırıldı

Bitfarms tarafından kurulan tesis, 210 megavattan fazla güç kapasitesine ev sahipliği yapacak. Ayrıca tesis, Albanesi grubuna ait bir elektrik santralini barındıran bir kompleksin içinde inşa edilecek. Böylece; Elektrik, ulusal elektrik şebekesine dokunmadan doğrudan tesisten gelmiş olacak.

Bitfarms for Latam genel müdürü Damian Polla şunları söyledi:

İnşaat sırasında yaklaşık 500 iş imkanı yaratmış olacağız. Ayrıca, veri merkezinin işletilmesi için de 100 civarı iş imkanı sunulacak. Bu, talebin şebekeye bağlı olmamasıyla birlikte, herhangi bir tür sübvansiyon içermeyen özel taraflar arasında enerji satışına yönelik bir sözleşmedir.

bitfarms arjantin mega maden ciftliginin konum ayrintilarini acikladi 3

Bu açıklamalar, projenin şu anki durumu hakkında daha fazla bilgi almak isteyen Arjantin’deki yasa koyuculardan projenin yol açtığı endişeleri hafifletmeye hizmet ediyor. Geçen ay, ulusal bir milletvekili olan Martín Berhongaray, hükümete bir yasa teklifi yoluyla bu konuyla ilgili tüm bilgileri yayınlaması çağrısında bulundu.

Milletvekili, bu ölçekte bir projenin ulusal anlaşmalarının sürdürülebilirliği konusunda endişeliydi. Buna istinaden, Bitfarms Albanesi grubu ile şirketin kilovat saat başına 2,2 sent ödemesine izin verecek ve üretim maliyetlerini düşürerek daha fazla bitcoin geliri elde etmesini sağlayacak sekiz yıllık bir anlaşma imzalandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala