bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

Bitcoin Madencisi Iris Energy, Hashrate Beklentisini Yükseltti

Bitcoin Madencisi Iris Energy Hashrate Beklentisini Yükseltti

Kripto para ve Bitcoin‘deki (BTC) düşüş, madencilere her ne kadar kötü yansısa da bazı madencilik şirketleri bunu fırsata çevirmeye çalışıyor. Bu madencilik şirketlerinden birisi olan Iris Energy ise hashrate günü artırmaya devam ediyor. Şirket son raporuna göre yıl sonuna kadar hashrate beklentisini 4.3 Eh/s seviyesine çıkardı.

Bitcoin Madencisi Iris Energy, Hashrate Beklentisini Yükseltti

Iris Energy Hashrate Beklentisini Artırdı

Kısa bir süre öne yayımladığı raporda, yıl sonuna kadar hashrate oranını 3.7 Eh/s seviyesine çıkarmayı planlayan Iris Energy, Kanada Mackenzie’deki rig sistemlerinin erken tamamlanması sebebiyle oranlarını 4.3 Eh/s şeklinde güncelledi. Şirket bu orana ulaşabilmek için yaklaşık olarak madencilik sistemlerine 130 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ek olarak şirketin Bitmain’den 400 milyon dolarlık makine daha almak için anlaşması bulunuyor.

Bununla birlikte Iris Energy, piyasa koşulları kötüleştikçe “bilanço esnekliğini” sürdürmek için herhangi bir finansmana başvurmadı. Öyle ki kısa bir süre öne sizlerle Bitfarms‘ın borçları için 3.000 Bitcoin sattığını sizlerle paylaşmıştık. Iris Energy ise gücünü 4.3 EH/s’ye çıkardıktan sonra 93 milyon dolar nakite sahip olacak ve Bitcoin’ini “günlük olarak” satmaya devam edecek.

Son olarak B. Riley’nin 14 Haziran tarihli yatırımcı notunda yer alan verilere göre, şirketin 41 milyon dolarlık borcu olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala