bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,918.86 1.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.48 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 590.36 1.97%
solana
Solana (SOL) $ 138.69 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517663 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460223 1.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14653 1.70%

Bitcoin Madencilik Zorluğu Giderek Artmaya Devam Ediyor

Bitcoin Madencilik Zorluğu Giderek Artmaya Devam Ediyor

Ethereum’un Merge yükseltmesi ile birlikte Proof of Work kullanan kripto paraların sayısı oldukça azaldı. Doğal olarak bu durum madencilerin de fişlerini çekmelerine veya taşınmalarına neden oldu. Diğer taraftan Bitcoin ise madencilik kısmında oldukça büyük bir işlem gücüne ulaştı. Hem yeni şirketlerin madencilik cihazlarını devreye alması hem de bazı Ethereum madencilerinin Bitcoin’e geçmesi üzerine Bitcoin zorluğu giderek artmaya devam ediyor. Öyle ki Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 3.4 daha arttı.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Giderek Artmaya Devam Ediyor

Bitcoin Madencilik Zorluğu Yüzde 3.4 Daha Arttı

Lider kripto Bitcoin, en aktif madencilik gücüne sahip Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Dünya üzerinde çeşitli yerlerde bulunan Bitcoin madencilik şirketleri ve bunların yanında hiç de azımsanmayacak güçte olan bireysel madenciler, Bitcoin’in madencilik zorluğunu günden güne artırıyor. Son olarak gece geç saatlede bir yükseliş daha yaşayan zorluk, yüzde 3.4 artarak 36.84 trilyona ulaştı.

Bu zorluğun artmasında asıl sebep ise Bitcoin ağının blok sürelerini 10 dakikaya sabitlemek için programlanmış olması. Ağ üzerindeki işlem gücü arttıkça bu süre azalıyor ve ağ kendisini yeniden bu 10 dakikaya sabitlemek için zorluğu artırıyor. Böylece mandecilerin bloğu bulmak için denemesi gereken hash sayıları da bir o kadar artıyor. Haberimizin yazımı itibarıyla güncel hash gücü ise 258.95 EH/s seviyesinde yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala