bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Yeni ATH Belirledi

bitcoin btc ve ethereum eth yeni ath belirledi

Kripto para dünyası her zamanki gibi aktif bir şekilde sürerken, lider kripto paralar rekorlarlarını tazeledi. Bitcoin (BTC) 68.500 dolar barajının üzerine çıkarak 68.620 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin hızlı bir artış yaşarken ikinci en büyük kripto para Ethereum da (ETH) onu takip etti ve 4.800 dolar bandını aştı.

Piyasalar, Ekim ayının başından beri bir boğa modundaydı, çünkü kripto piyasası toplam değerine sadece bir ayda yaklaşık 1 trilyon dolar ekledi. CoinMarketCap verilerine göre, haberimizin yazımı itibarıyla kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Bitcoin ve Ethereum’dan Yeni Rekorlar

Bitcoin gün geçtikçe birçok yatırımcı tarafından altın gibi değerli bir varlık deposu olarak algılanıyor ve kriptoyu enflasyon artışı endişesi olarak bir sığınak haline getiriyor. Bu arada Glassnode’dan gelen Blockchain verileri, sıfır Bitcoin dengesine sahip benzersiz cüzdanların sayısının 39 milyona yaklaştığını gösteriyor.

Ek olarak Glassnode, Pazartesi günkü haftalık raporunda, Bitcoin’in borsalardaki bakiyelerinin düşmeye devam ettiğini ve Bitcoin madencilik hash oranının daha önce tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini belirtiyor.

Diğer taraftan Ethereum ise istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Ethereum’un Londra hard fork yükseltmesinin, madencilere göndermek yerine ether cinsinden ölçülen işlem ücretlerinin büyük bir kısmını yakmaya başlaması üzerine ETH yükselişini hızlandırdı. 

Öyle ki geçtiğimiz günlerde sizinle yakılan Ethereum (ETH) miktarının yaklaşık değerinin 3 milyar dolara ulaştığını paylaşmıştık.

Haberimizin güncelleme tarihi itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin 68.435 dolardan fiyatlanırken, Ethereum (ETH) ise 4.792 dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala