bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor?

Bitcoin BTC Neden Düşüyor

Kripto para piyasaları için 6 Nisan pek de güzel bir gün olarak geçmiyor. Öyle ki gün içerisinde Bitcoin (BTC) yüzde 4.6 değer kaybederken, diğer birçok kripto da lider kriptoyu takip etti. Solana (SOL), Avalanche gibi dev kriptolar yüzde 10’un üzerinde değer kaybederken, ikincil lider Ethereum (ETH) ise yüzde 7’ye yakın değer kaybı yaşadı. Peki Bitcoin (BTC) neden düşüyor?

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor?

Bitcoin (BTC) ve Diğer Kriptolar Neden Düşüyor?

Kripto para sektöründe en çok bilinen ve CoinMarketCap’e göre piyasaya değerine göre en iyi 30 kriptodan 25’i son saatlerde yaklaşık yüzde 10 düşüş yaşadı. Bununla birlikle küresel kripto piyasası da gün içerisinde yüzde 5.69 değer kaybederek 2.04 trilyon dolara geriledi.

Her ne kadar bu denli hissedilen bir düşüşün kesin nedeni bilinmese de, arkasında nedenlerden birinin gelecek olası bir faiz artırımı söylentileri oldu. Yatırımcılar arasında riskten kaçınma eğilimleri arttıkça hem hisse senedi hem de kripto para piyasaları düşüş yaşadı. Büyük kripto para birimlerinin hızlı değer düşüşüne ek olarak, 10 yıllık getiriler, çok yıllı bir düşüş trendini kırma potansiyeli ile yükseliyor.

Diğer taraftan Bitcoin’in 24 saatlik işlem hacmi ise yüzde 35’lik bir artış yaşadı. Bu da bazı yatırımların bu düşüşten bir alım fırsatı yaratmaya çalıştığının da bir göstergesi olabilir.

Son olarak CoinGecko verilerine göre Bitcoin’in fiyatı şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala