bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

BIS: Merkez Bankalarının Yarısından Fazlası CBDC Geliştiriyor

bis merkez bankalarinin yarisindan fazlasi cbdc gelistiriyor 2

Son zamanlarda merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) da konu ile ilgili olarak bir anket düzenledi. BIS tarafından düzenlenen anketin sonuçlarına göre; dünya genelinde on merkez bankasından dokuzu merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırıyor.

BIS Anketine Göre 10 Merkez Bankasından 9’u CBDC Araştırıyor

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen anketin sonuçlarına göre; dünya genelinde on merkez bankasından dokuzu merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırıyor. BIS, resmi Twitter hesabı üzerinden anket ile ilgili şu şekilde bir açıklama yayınladı.

Anket ayrıca, daha fazla merkez bankasının, bankalar tarafından kullanılması amaçlanan toptan bir CBDC’den ziyade tüketiciler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış bir perakende CBDC veya dijital para birimi geliştirdiğini veya test ettiğini ortaya koydu.

Ankete katılan merkez bankalarının yarısından fazlası, sonuçlara göre CBDC‘ler geliştiriyor veya “somut deneyler yürütüyor”. Ek olarak Yaklaşık yüzde 20’si, toptan dijital para birimi üzerinde çalışan merkez bankalarının sayısının iki katı olan bir perakende CBDC geliştiriyor veya test ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala