bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,857.84 2.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.95 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 595.75 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 152.18 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517819 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461494 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151118 3.79%

CBDC’lerin Dünya Çapındaki İnternet Aramaları Bitcoin Aramalarını Aştı

CBDClerin Dunya Capindaki Internet Aramalari Bitcoin Aramalarini Asti.

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan (BIS) gelen yeni bir rapor, pandemi ile birlikte bu yıl merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) arkasındaki momentumun gerçekten yükseldiğini gösteriyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın yeni çalışma raporu; CBDC araştırma ve geliştirme çalışmalarının, teknik yaklaşımların ve politika duruşlarının küresel durumunu analiz ediyor. BIS araştırması, son yıllarda yayınlanan 16.000’den fazla merkez bankası konuşmasına dayanıyor ve çeşitli ülkelerin yeni modeli benimsemesinin ardındaki mevcut CBDC tasarımlarını ve motivasyonlarını değerlendiriyor.

CBDC’lerin Dünya Çapında İnternet Aramaları Bitcoin’i Aştı

Rapor, merkez bankalarının bunları (CBDC’leri) yayınlaması gerekip gerekmediğine ilişkin tutumlarının geçen yıl önemli ölçüde değiştiğini belirtiyor. BIS verileri ayrıca 2020’de dünya çapında CBDC’ler için internet aramalarının Bitcoin (BTC) ve Facebook’un Libra aramalarını geçtiğini ortaya çıkardı. Veriler, raporun CBDC konseptinin onlarca yıl önce önerilmiş olmasına rağmen “CBDC’ler bu yıl küresel anlamda dikkat çekti” iddiasını destekliyor. Uluslararası Ödemeler Bankası da devam eden pandeminin CBDC’lere olan ihtiyacı örneklediğini bildirdi.

Rapor, CBDC’lerin ilgisinin artmasına neden olan birçok faktörü gösterdi. Rapor, Facebook’un Libra’sının duyurulmasını ve ardından 2019’da kamu sektörü tepkisini açık bir “dönüm noktası” olarak işaret ediyor. Raporda, “Sosyal mesafe önlemleri, paranın virüsü aktarabileceğine dair halk endişeleri ve hükümetlerin teşvik paketi ödeme planları, dijital ödemelere geçişi daha da hızlandırdı” deniliyor.

Ülkelerdeki Merkez Bankaları CBDC’leri Araştırıyor

Çin Halk Bankası, son beş ila altı yıldır merkezileştirilmiş dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda bunu halka duyurmaya çok yakın. İngiltere, Japonya, Filipinler, ABD, Kanada ve diğer bazı ülkelerin merkez bankaları, CBCD’leri çıkarma fikrini araştırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala