bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

BIS: Kripto Sektörü 650 Milyar Dolardan Fazla Kaybetti

bis stablecoin ve cbdc arastirmasini genisletiyordfsd

2022 yılı kripto para sektörü için oldukça hareketli geçti. Bu hareketlilikle beraber kripto sektörü de etkilendi. Çıkan son haberlere göre; BIS, bireysel yatırımcıların kan banyosunun ortasında düşüşü satın alırken, daha geniş finansal sistemin genel olarak zarar görmediğini tespit etti.

BIS, Kripto Sektörü 650 Milyar Dolardan Fazla Kaybettiğini Açıkladı

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) yakın tarihli bir raporu, kripto sektörünün geçen yıl piyasayı sarsan iki büyük skandalın ardından 650 milyar dolardan fazla kaybettiğini ortaya koydu. Kripto Şokları ve Perakende Kayıpları başlıklı rapor, yatırımcıların skandallar sırasında ve sonrasında alım satım davranışlarını, karlarını ve kayıplarını ve kripto piyasası kargaşasının daha geniş finansal sistemdeki etkilerini açıkladı.

bis kripto sektoru 650 milyar dolardan fazla kaybettidfvfgbgf

BIS ayrıca, yatırımcılar portföylerini ayarlamaya çalıştıkça geçen yıl kripto ticaret platformlarında günlük kullanıcı etkinliğinin arttığını tespit etti. Stres altındaki tokenlardan uzaklaşmaya çalıştılar. Balinalar ve daha büyük yatırımcılar varlıklarını satarken, orta ölçekli yatırımcılar ve perakende yatırımcılar dip satın alarak bitcoin pozisyonlarını artırdı. BIS’e göre, balinalar muhtemelen daha küçük sahiplerin pahasına para kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala