bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,971.87 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.88 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 590.42 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517407 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455577 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145377 3.75%

Birleşik Krallık Hazinesi’nden Beklenmedik NFT Kararı

birlesik krallik hazinesinden beklenmedik nft karari

Dünya genelinde kripto para birimlerine ve NFT’lere olan ilgi artmaya devam ediyor. Bu noktada geçtiğimiz aylarda Birleşik Krallık Hazinesi de hükümet destekli NFT planlarını duyurmuştu. Birleşik Krallık Hazinesi’nin bu NFT planı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Birleşik Krallık Hazinesi, NFT Planlarını İptal Etti

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ilk olarak Nisan 2022’de çevrimiçi ticaretinin yapılabileceği bir “Britanya için NFT” oluşturulması talimatını vermişti. Projenin hangi aşamada olduğu merak edilirken bugün Birleşik Krallık Hazinesi’nden yeni bir açıklama geldi. Birleşik Krallık Hazinesi, Kraliyet Darphanesi ile yaptığı istişarenin ardından “lansmana devam etmediğini” açıkladı.

birlesik krallik hazinesinden beklenmedik nft karari 2

Birleşik Krallık Hazinesi’nin bu açıklamasının ardından ekonomi sekreteri Andrew Griffiths, bakanlığın öneriyi “inceleme altında” tutmaya devam edeceğini açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Hazine Seçim Komitesi başkanı Harriet Baldwin şu ifadeleri kullandı:

Seçmenlerimizin tüm paralarını kaybetmeye hazır olmadıkça bu spekülatif token’lara yatırmaları gerektiğine dair çok fazla kanıt görmedik. Yani belki de bu sebepten ötürü, Kraliyet Darphanesi bu kararı Birleşik Krallık Hazinesi ile birlikte almıştır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala