bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,446.00 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.56 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 596.18 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 137.92 3.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522503 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462166 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 0.92%

Bir Rus Şirketi Kuzey Kutbunda Bir Bitcoin Madencilik Çiftliği Açıyor

Bir Rus Sirketi Kuzey Kutbunda Bir Bitcoin Madencilik Ciftligi Aciyor

Rusya’da bir kripto para madenciliği şirketi olan BitCluster, çok az kişinin dolaşmaya cesaret edebileceği bir yerde işletme kuruyor.

Taymyr Yarımadası’ndaki Norilsk sanayi bölgesinde Kuzey Kutup Dairesi’nin üzerinde kurulacak yeni bir madencilik çiftliği, Bitcoin madenciliği için 11,2 megavat güç sağlayacak. Çiftlik bir “madencilik oteli” olarak çalışacak, yani müşteriler için uygulamaya özel entegre devrelere (ASIC’ler) ev sahipliği yapacak ve bunları elektrik tüketimi için hizmete sunacak.

Şirket sözcüsü Tatyana Arestova, BitCluster’ın çiftliğinin kapasitesini gelecek yıl 31 megawatt’a çıkaracağını söyledi. İlk müşterinin Çin’den olacağını da sözlerine ekledi.

BitCluster şu anda müşterinin madencilik makinelerini Sichuan eyaletinden kilovat / saat başına 4 sentten daha düşük elektrik fiyatının oldukça ucuz olduğu Norilsk’e taşımak için lojistik üzerinde çalışıyor.

Arestova, “24 Ekim’de Çin’de yağmur mevsimi sona eriyor” dedi. “Böylece elektrik tarifelerini yükseltecekler. Çinli madenciler daha iyi tarifeler arayarak etrafta dolaşmaya başlayacaklar.” diye de ekledi.

Planlar Norilsk’in yerel yetkililerinden onay aldı. Madencilik çiftliğinin lansmanının “Norilsk’in dijital gerçekliğinin yalnızca başlangıcı” olduğunu söyledi. Pestryakov “Kuzey Kutbu’ndaki veri merkezlerinin inşası burada büyük yatırımları çekecek ve bu şüphesiz bölgesel kalkınmanın itici gücü olacak” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala