bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,804.56 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.54 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 590.74 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514427 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454107 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147575 1.31%

Binance ve ABD arasındaki anlaşmada yeni detaylar

binance abd lobi grubunun yurutme kuruluna katildi 2

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan 4,3 milyar dolarlık anlaşmada yeni detaylar ortaya çıktı.

8 Aralık’ta kesinleşen anlaşmayı inceleyen eski ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi ve hukukçu John Reed Stark, dev borsanın ABD kurumlarına karşı yeni yükümlülüklere sahip olduğunu belirtti. X hesabından uzun bir tweet paylaşan Stark, 11 sayfalık belgenin özet bir versiyonunu hazırladı.

Ünlü hukukçunun açıklamasına göre ABD’li kurumlar istedikleri takdirde Binance’in eski çalışanları, danışmanları, distribütörleri, lisansları, tedarikçileri ve ortak girişimleri dahil olmak üzere bir çok bilgi ve belgeye erişebilecek. Adalet Bakanlığı’nın ilgili departmanları ise varlık dağılımı ve kara para aklama ihtimaline karşın dev borsanın faaliyetlerini yakın markajdan izleyebilecek.

Beş yıllık gözetim

Anlaşma metnine göre ABD Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), Binance’in ekonomik faaliyetlerini beş yıl süreyle gözetim altında tutacak. FinCEN, bir kural ihlali tespit ettiği takdirde kripto alım-satım platformuna ağır cezalar kesme hakkına sahip olacak.

Geçtiğimiz dönemde bir çok Amerikalı kurumun soruşturmasıyla karşı karşıya kalan Binance, kara para aklama ve terör finansmanı yasalarını ihlal ettiğini kabul ederek 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Anlaşma sonucunda borsanın kurucu CEO’su Changpeng Zhao istifa ederken yerine daha önce Binance’da üst düzey görevler alan Richard Teng geçti.

Dev borsa, ABD Adalet Bakanlığı ve diğer kurumlarla anlaşsa da Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) bu kapsamda olmadığından kendi soruşturmasını geri çekmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala