bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,952.94 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.98 5.03%
bnb
BNB (BNB) $ 579.80 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 172.97 7.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523287 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481586 4.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155937 4.11%

Binance yetkilisi ‘Bitcoin (BTC) öldü’ tezini eleştirdi

sdgyf

Bitcoin (BTC) ve tüm kripto ekosistemi, yaşanan ayı piyasaları sırasında birkaç kez hevesle ‘ölü’ ilan edildi. Ancak bazı uzmanlar bu tezle hem fikir değil.

BNB Chain’de iş geliştirme başkanı olan Tomasz Wojewoda, BTC’yi ve kripto piyasasını bitirmek için bir ayı piyasasından veya kripto kışından daha fazlasının gerekeceğinden emin.

Ayı piyasası, kripto değerinin en az yüzde 20 indiği ve gerilemeye devam ettiği, kripto kışı ise ekosistemdeki varlık fiyatlarının uzun süre düşük seyrettiği bir dönemdir.

Wojewoda, kendisine göre BTC’nin ölmesinin tek yolunun, tüm topluluğun ilgisini kaybetmesi ve herkesin bir anda piyasadan çıkması gibi uç bir senaryonun gerçekleşmesi olacağını söylüyor. Ancak, uzman isim, bunun yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünmüyor.

Wojewoda, FTX olayı ve diğer fiyaskolardan bağımsız olarak, her zaman “kripto için talep olacağına” inandığını belirtiyor:

“Kripto piyasası, ekonomideki herhangi bir piyasa gibi, dalgalar halinde hareket eder ve piyasa duyarlılığına bağlı olarak yukarı veya aşağı doğru eğilim gösterir. Piyasa birden fazla kez ayı piyasasından geçti, ancak tarihsel olarak piyasanın benzer eğilimlerden kurtulduğunu gördük.”

Tomasz Wojewoda

Binance yetkilisi: Ayı piyasası gelişme dönemi

2011, 2013, 2017 ve 2021’de kripto sektörünün değerinde büyük artışlar görüldü. Ancak daha sonra tekrar düşüşler oldu. Genellikle bu zamanlar kriptoya şüpheyle yaklaşanlar tarafından BTC’nin uygun bir varlık saklama aracı olmadığının kanıtı olarak karşılandı. Bununla beraber şimdiye kadar, her çöküşün ardından yıllar sonra da olsa fiyat toparlandı.

Son 2022 ayı piyasası ve kripto kışı özellikle acımasız sonuçlar doğurdu. CoinGecko’ya göre (Bitcoin) BTC, 2021’de 69.000 doların üzerinde en yüksek seviyelere ulaştıktan sonra 2022’de değerinin yüzde 60’ından fazlasını kaybetti. 2023 itibarıyla bir miktar toparlandı, ancak BTC tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bu yana hâlâ yaklaşık yüzde 40 geride.

Wojewoda, “Bu gibi zorlu zamanlar aslında sektör için olumlu olabilir. Öyle hissedilse bile kriptonun öldüğünün bir işareti değildir. Özellikle, piyasa çöküşleri kötü aktörlerin ayıklanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca bu dönem güçlü projelerin kullanıcı deneyimi oluşturmaya ve geliştirmeye odaklandığı bir dönemdir.” diyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala