bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,876.51 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.67 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 10.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512084 5.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446143 5.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128222 4.01%

Binance Smart Chain Eleştirileri Giderek Artıyor

binance smart chain elestirileri giderek artiyor 2

Binance Smart Chain, akıllı sözleşme ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) desteği uyumluluğa sahip olduğundan birçok genel kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Ancak geliştiriciler için aynı şey söz konusu değil. Öyle ki GitHub’da @kaber2 adlı anonim bir Blockchain geliştiricisi, Binance Smart Chain’in geliştirme ve bakım yönleriyle ilgili eksiklikleri ele alan bir rapor yayımladı.

Binance Smart Chain Node Geliştiricileri Tarafından Eleştiriliyor

Binance aslında birçok eleştirilere maruz kalıyor. Bu eleştirilerin başında Binance‘in ağı merkezi hale getirmesi geliyor. Ek olarak GitHub’daki geliştiriciler, zincirle ilgili gerçek sorunların olduğu ancak tepki verilmediğini iddia ediyor.  Örnek olarak @kaber2 adlı kullanıcı konuyla alakalı olarak şu yorumda bulundu:

“Bu kadar profesyonelce ele alınmayan bir şeyi nadiren gördüm.”

Geliştirici, Binance Smart Chain üzerindeki göze çarpan 7 soruna değindi. Bu sorunlar şu şekilde sıralanıyor:

  • “Kod incelemesi yok, yamalar, çoğu durumda ne yaptıklarına veya hangi sorunu çözmeye çalıştıklarına dair uygun bir açıklama yapılmadan bile yapılıyor.”
  • “Hata raporlarına sıfır yanıt var. Yüzlerce kişi eşitlenmeyen düğümleri veya düğümlerin eşitlenmediğini bildiriyor. Geliştiricilerden yanıt ise sıfır.”
  • “Başka birinin daha önce yazdığı gibi, sorunun temel nedeni, gereken asıl işi yapmadan blok boyutunu düşüncesizce artırıp blok süresini azaltmış olmanızdır.”
binance smart chain elestirileri giderek artiyor 3

Bu noktada Binance’in Bruno yükseltmesi ile birlikte bu sorunu çözmeyi hedeflediğini belirtelim.

  • “Adam akıllı bir test süreci yok gibi denebilir. Her güncelleme işleri daha da kötüleştiriyor gibi görünüyor.”
  • “Beta testi yok, görünmez bir çitin üzerinden bir şeyler atılıyor. Diffsync gibi özellikler, aksini bildiren yüzlerce kişi aksini belirtse de, kararname ile “kararlı” ilan edildi.

Geliştiricilerin bu eleştirileri bazı noktalarda ağın geliştirme listesinde yer alan maddelerden oluşuyor. Diğer taraftan bu eleştirilerin üzerine GitHub üzerinden 100’ün üzerinde eleştiri gelmeye devam etti. Bu eleştirilerden bazıları ise şu şekilde:

  • “Node’un durumu tek kelimeyle korkunç. Gerçek zamanlı verilerle bir DAPP oluşturmaya çalışıyoruz ancak mevcut durumla bu mümkün değil.”
  • “Sunucu kaynaklarını iki katına çıkardık ve hala senkronizasyon ve işlem yayınında sorun yaşıyoruz, TX’in bir kısmı yapıldı, bir kısmı yapılmadı. Gerçekten de BSC’de çok geç olmadan düzeltmeleri gereken birçok HATA var.”

Son olarak daha önce Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve OKEx’ten Jay Hao’nun da Binance ekibini akıllı sözleşmeler ortamını merkezileştirmekle suçladığını hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala