bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,038.89 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.25 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 592.89 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.88 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519096 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459641 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146231 3.32%

Binance, Rakip Stablecoinler İçin Desteğini Kesiyor

binance rakip stablecoinler icin destegini kesiyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan ve üçüncü büyük stablecoin ihraççısı Binance, daha büyük stablecoinlere darbe vuracak bir karar aldı. Şirket üç stablecoin desteğini sonlandıracağını açıkladı.

Binance, BUSD Stablecoin’inin Öne Çıkmasını İstiyor

Kripto para borsası Binance, kullanıcılarının üç stablecoin üzerindeki varlıklarını kendi stablecoin’i olan BUSD’ye dönüştüreceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada 29 Eylül 2022 saat 03:00 UTC’de, kullanıcıların USDC, USDP ve TUSD stablecoin’i üzerindeki varlıklarının Binance’in kendi stablecoin’i olan BUSD’ye dönüştürüleceği ve artık bu stablecoin’lerin Binance tarafından desteklenmeyeceği açıklandı. Binance tarafından yapılan açıklamada söz konusu bu kararın, kullanıcılar için likidite ve sermaye verimliliğini artırmak için alındığı belirtildi.

binance rakip stablecoinler icin destegini kesiyor 2

Binance’in bu eylemi, dünyanın en çok kullanılan kripto para borsası olan Binance üzerinde takas edilebilir bir varlık olarak yaklaşık 52 milyar dolarlık (USDT’nin 67.5 milyar dolarlık değerine göre) piyasa değeriyle dünyanın en büyük ikinci stablecoin’i olan USDC’yi etkin bir şekilde devre dışı bırakıyor. Binance bu hamle ile birlikte USDC stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Circle Internet Financial’a da sert bir darbe vuruyor. Rakiplerine göre 19.5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan BUSD, dünyanın en büyük üçüncü stablecoin’i konumunda. Binance’in desteğini sonlandıracağı TUSD ve USDP stablecoin’leri ise sırasıyla 1 milyar dolar ve 945 milyon dolarlık bir piyasa değeriyle beşinci ve altıncı sırada yer alıyor.

binance rakip stablecoinler icin destegini kesiyor 3

Stablecoin’ler, fiat para birimi gibi geleneksel bir varlığın değerini tutmayı amaçlayan dijital para türü olarak karşımıza çıkıyor ve bu değer yaygın olarak ABD doları olarak benimseniyor. Terra Blockchain’in çöküşü ile birlikte Terra’nın algoritmik stablecoin’i olan UST, dolar sabitini kaybetmiş ve kripto piyasasında büyük bir yıkıma yol açmıştı. Terra’nın bu çöküşü ile birlikte stablecoin’lere daha şüpheci bakan kişilerin sayısı artmış olsa da stablecoin piyasası, yaklaşık yüzde 44’lük bir pazar payı ile Tether’in stablecoin’i olan USDT tarafından domine ediliyor. Binance’in bu hamlesinin ardından pazarda büyük paylara sahip olan USDC, USDP ve TUSD stablecoin’lerine olan desteğin Binance tarafından sonlandırılması, BUSD’nin pazar payını önemli bir oranda artırabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala