bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,558.76 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.49 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 585.18 1.32%
solana
Solana (SOL) $ 146.44 5.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52833 2.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465064 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149161 4.18%

Binance, Curve Finance’ten Çalınan 450 Doları Geri Aldı

Binance Curve Financeten Çalinan 450 Dolari Geri Aldi

Kripto para sektöründe son dönemde artan hack ve dolandırıcılık vakaları artmış durumda. Bunun arkasındaki iki sebep hem sektörün yeni olması hem de henüz gelişme aşamasında olan teknolojiler olmasına rağmen artan popülarite ile birlikte hackerlerin odak noktası hâline gelmesi. Ancak savunma tarafı da gün geçtikçe güçleniyor. Öyle ki kripto borsası Binance, Curve Finance‘den çalınan 570 bin doların 450 dolarını geri aldı.

Binance CEO’su: Curve Finance’ten Çalınan 450 Bin Doları Geri Aldık

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi ile kısa bir süre önce Curve Finance’ten çalınan fonlara dair bir müjde verdi. CZ, saldırıda çalınan fonların yaklaşık olarak yüzde 83’üne denk gelen 450 bin doları kurtardıklarını açıkladı.

Geri alınan fonların kullanıcılara yeniden iade edilmesi için çalışmaları yürüttüklerini belirterek CZ, ek olarak saldırganlar ile dalga geçti:

“Saldırganlar parayı yakalayamayacağımızı düşünerek, farklı yollarla fonları yeniden Binance’e gönderdi”

Curve Finance Nedir?

Curve Finance, Ethereum üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir borsa (DEX) olarak karşımıza çıkıyor. Stablecoin’ler arasında geçiş yapmak için özel olarak geliştirilen. Tek ihtiyacınız olan bir Ethereum cüzdanı, biraz para ve farklı sabit paraları düşük ücretler ve kaymalarla değiştirebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala