bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Biden Eski Ripple Danışmanını Fed Düzenleyicisi Adayı Gösterdi

Biden Eski Ripple Danışmanını

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden eski Ripple danışmanı olan Michael Barr’ı tartışmasız en iyi Fed düzenleyicisi olarak aday gösterdi.

ABD Başkanı Biden, eskiden kripto endüstrisinde de çalışmalarda bulunan Michael Barr’ı en güçlü ABD’nin inşa edilmesi için Fed’e düzenleyici adayı seçti. Barr daha önceden Ripple‘da danışman olarak görev almıştı ve kripto endüstrisine yakınlığı ile tanınıyordu.

Biden Eski Ripple Danışmanını Fed’e Getirmeyi Planlıyor

Daha önce Ripple Labs’ın danışmanı olarak görev alan ve kripto endüstrisine yakınlığı ile bilinen Barr, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın da Hazine’de görev verdiği üst düzey yetkililerden birisiydi. 2008 ekonomik krizinin etkilerinden kurtulmak için önemli bir rol üstlenen Barr, şu anda Michigan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde kamu politikası dekanı olarak görev yapıyor.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Barr’ın denetimden sorumlu başkan yardımcısı olarak aday gösterildiği açıklandı. Açıklamada Barr “kariyerini tüketicileri korumaya adayan” bir kişi olarak övülürken Barr’ın Biden’ın ilk tercihi olmadığı biliyordu.

biden eski ripple danismanini fed duzenleyicisi adayi gosterdi 2

Resmi duyuruda Barr’ın finansal teknoloji alanlarındaki geçmişinden belirtilmedi. 2015 yılında “ödemelerdeki inovasyonun finansal sistemi daha güvenli hale getirilmesi ve maliyetlerin hem tüketiciler hem de üreticiler için düşürülmesine bu sayede verimliliğin artmasına katkı sunması” için Ripple Labs yönetim kurulunda işe alınmıştı. Barr’ın adaylığının onaylanması durumunda ABD’nin kripto para çalışmalarının hızlanması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala