bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,491.01 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.85 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 590.84 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 154.63 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542548 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455779 0.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156972 2.01%

Ripple Cephesi Eski SEC Yetkililerine Toplu Dava Açtı

ripple cephesi eski sec yetkililerine toplu dava acti

Ripple (XRP) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava bir yılı aşkın bir süredir devam ederken, Ripple cephesi son dönemde Ripple lehine alınan kararlarla toparlanmaya başladı. Ripple cephesi son olarak eski SEC yetkililerinden olan Jay Clayton ve William Hinman’a XRP’yi hedef aldıkları gerekçesiyle toplu dava açtı.

Ripple ve SEC arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Ripple topluluğunda bulunan ve sayıları on binleri aşan kişi SEC’ye toplu bir dava açmıştı. Açılan bu davalara bir yenisi daha eklendi.

XRP Kasıtlı Olarak Hedef Alındı

Ripple’a olan yakınlığı ile bilinen Fred Rispoli ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) yolsuzluk olduğu gerekçesiyle yeni bir toplu dava açtı. Rispoli Twitter hesabı üzerinden “Söz veriyorum, bunu sonuna kadar okumak isteyeceksiniz.” paylaşımı sonrasında eski SEC yetkilileri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

ripple cephesi eski sec yetkililerine toplu dava acti 2

Rispoli paylaşımında şunları söyledi:

Kurumda çalışanlar, geçmişte adaleti sağlamak ve kişisel hakları korumak için kurulmuş olan kurumun yolsuzluklarını ve rüşvetleri biliyor. Bu yolsuzluk ve rüşvet sisteminin, Amerikan ve küresel inovasyon olan Blockchain ve dijital varlıklara savaş açtığını biliyoruz.

Clayton ve Hinman’ın XRP Ledger Ağı’nı hedef almaları için gizli kapılar ardında yaptıkları görüşmelerin bazılarını bildiklerini söyleyen Rispoli, “Bu iki isim XRPL Ağı’nın her kullanıcısının ağın büyümesine ve gelişmesine önem verdiğini biliyordu. Maaşlarını halktan alınan vergilerden alan bu iki ismin eski müşterileri ve eski çalışanları için XRPL Ağı büyük bir tehdit oluşturuyordu.” dedi.

11 Nisan 2022 tarihinde Clayton ve Hinman için toplu bir dava açtıklarını belirten Rispoli, SEC’den kovulan bu iki ismin kasıtlı olarak XRP’yi hedef aldıklarını belirterek haklı davalarının sonuna kadar arkasında olacaklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala