bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,869.84 2.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.30 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 591.97 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 135.94 5.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516879 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456808 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145304 3.45%

Bernstein: Kapasite artışı büyük madencilere yarayacak

Kapasite artışı büyük madencilere yarayacak

Küresel varlık şirketi Bernstein, kapasite artışından en çok büyük kripto madencilerinin yararlanacağını ifade etti. Büyük madencilik şirketlerinin çıkarılan BTC‘nin yüzde 16’sını elinde tuttuğu kaydedildi. Araştırmada düşük üretim maliyetine ve borçluluğa dikkat çekildi.

terawulf bitcoin madencilik kapasitesini artiriyor

Bernstein’dan madencilik raporu

Bernstein araştırma raporunda, Bitcoin (BTC) madencilerinin önemli ölçüde kapasite artırdığını ve halka açık en büyük 16 madencilik şirketinin çıkarılan toplam BTC’nin yüzde 16’sını oluşturduğunu bildirdi. Birleşik madencilik kapasitelerinin şu anda saniyede 72 exahash (EH/s) olduğu ifade edildi. Şirketlerin gelecek 2-3 yıl içinde bu durumu yüzde 182 oranında artırmayı planladıklarını belirtildi.

Gautam Chhugani liderliğindeki analistler, düşük üretim maliyetine ve borca sahip madencilerin avantajlı olduğunu kaydetti. Raporda, şirketlerin 15’inin üretim maliyetlerinin BTC başına 15 bin doların altında olduğuna dikkat çekildi. Araştırmada yaklaşan yarılanmanın üretim maliyetlerini iki katına çıkaracağı aktarıldı.

Bitcoin fiyatındaki artışın 2024 yarılanması için yeterli marj sağlayacağı da ifade edildi. Üretim maliyetinin düşük olmasının madencilerin yarılanma etkisine daha iyi konumlanacağı kaydedildi. Araştırmaya göre üç madencinin borç-özkaynak oranı 1’den fazla ve bu durum düşük bitcoin fiyatları karşısında dayanıklılığı düşürüyor. Riot, Marathon Digital, Hut 8 ve Hive Digital’in bilançolarında Bitcoin bulundurduğuna vurgu yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala