bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

Altın mı, dolar mı yoksa BTC mi?

Global piyasalardaki son durum altın mı, Bitcoin mi sorularını akıllara getirdi. Piyasadaki hareketlilikte altının fiyatlanması, doların güncel durumu ve kripto paraların geleceği konusunda çok fazla soru işareti var. Baştürk Finans Danışmanlık kurucusu Rıdvan Baştürk, BTCHaber TV’de gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Küresel piyasalarda neler oluyor?

Rıdvan Baştürk, canlı yayında hem Türkiye’deki piyasayı hem de global piyasayı değerlendirdi. Borsa İstanbul verilerine göre, TL seviyesinde rekorda olduğumuzu ifade eden Baştürk, dolar bazında 7 aydır değer kaybı gözlendiğini ifade etti. 2024’te enflasyonun düşürüleceği yönündeki açıklamalar için de çalışmaların yetersiz olduğu yorumunda bulundu.

Baştürk, global piyasaları da değerlendirdi. Kasım 2022’den bu yana ABD piyasasının en yüksek seviyede olduğunu, faizlerin yüzde 4,15’lere yükselmesinin piyasa adına önemli olduğunu aktardı. Baştürk, küresel bazlı faizlerin yükselmeye devam edeceğini, Amerika ekonomisinin çok iyi göründüğünü ve 2. çeyrek büyüme verilerinin 2,4 oranında olmasını olumlu değerlendirdi.

Canlı yayında, borsalardaki son durum ve dolar endeksi, tahvil verileri gibi gündeme dair konular da ele alındı.

Daha fazla analiz ve canlı yayın için BTCHaber YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala