bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

Avrupa Birliği Kara Para Aklamada NFT’lere Odaklanıyor

avrupa birligi kara para aklamada nftlere odaklaniyor

Blockchain tabanlı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte hükümetler bu teknolojilerle gerçekleşen kara para aklamayı önlemek için yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Avrupa Birliği geçtiğimiz aylarda kripto para birimleri konusunda genel bir çerçeve metni üzerinde anlaşma sağlamıştı. Avrupa Parlamentosu’ndaki politika yapıcıları, NFT platformları ya da NFT’lerle yapılacak olan kara para aklamalarını da ön plana çıkarmak istiyor.

Avrupa Birliği Cephesinden Yeni Bir NFT Hamlesi

Avrupa Parlamentosu’ndaki politika yapıcılar, NFT platformlarının ya da NFT’lerle ilgili hizmet sağlayan diğer şirketlerin düzenleme kapsamında olduğunu vurgulamak adına bir Avrupa Birliği kara para aklama yasa tasarısının metninde bir değişiklik yapılmasını görüşüyor. Yetkililer bu konuda değişikliklerin metne eklenmesi için müzakere etmeye başladı.

avrupa birligi kara para aklamada nftlere odaklaniyor 2

Yeni değişiklikler, Avrupa Birliği’nin standart belirleyen kripto kural kitabının, onları açıkça dışarıda bırakan Kripto Varlık Piyasaları düzenlemesinin kapsamından farklı olduğunu belirtmemizde yarar var.

Bu noktada politika yapıcılar, gelecek ay nihai bir olamadan geçmesi beklenen MiCA çerçevesi, birliğe üye olan 27 ulustan oluşan blokta kripto düzenlemesinin temellerini atıyor. Tasarıda NFT platformlarını kapsam altına alınmamış olsa da yapılacak olan değişiklikle birlikte NFT’lerin de bu kapsam altına alınması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala