bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,137.65 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.58 2.91%
bnb
BNB (BNB) $ 581.49 1.91%
solana
Solana (SOL) $ 145.04 6.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518521 3.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437474 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146202 7.10%

Aptos Mainnet Başlatıldı, Eleştiriler Gecikmedi

Aptos Mainnet Başlatildi Eleştiriler Gecikmedi

Son dönemde Blockchain ağları arasında ilginç bir rekabet başlamış durumda: Ölçeklenebilirlik. Durum böyle olunca her proje, ağını bir adım daha öteye taşımak için çalışmalar ve yükseltmeler yapıyor ayrıca, iş birlikleri kuruyor. Diğer taraftan bu rekabete her gün yeni bir ağ daha katılıyor. Son olarak 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Aptos, sonunda kullanıcıları ile buluştu. Ancak vadedilenlerin hepsi karşılanamıyor gibi.

Aptos Mainnet Başlatıldı, Hızlar Beklentinin Altında Kaldı

Son dönemde yayınladığı birçok belge ve tanıtım ile birlikte Aptos, hızlı, ölçeklenebilir ve güvenli bir ağ profili çizdi. Hatta projenin 160.000 TPS iddiaları, projenin “Solana Killer” olarak adlandırılmasını bile sağladı. Ancak Aptos mainnet, kullanıcılar ile buluştu ve gerçek TPS oranları görüldü. Şu anda haberimizin yazımı itibarıyla Aptos’un ağ gezginine baktığımızda 4.07 TPS görüyoruz. Bunun beklentilerin oldukça altında olduğunu anlatmaya gerek yok, ancak tek sorun bu da değil.

Twitter üzerinden birkaç kullanıcı, Aptos‘un Discord’u kanalının ana ağın başlatılmasından birkaç saat sonra kapatıldığını fark etti. Bununla birlikte ekibi, potansiyel başlatma sorunları hakkında tartışmayı durdurmaya çalışmakla suçladı. Aptos ise Twitter üzerinden yaptığı ilk gün güncllemesi ile bu performansın ilerleyen günlerde artacağını imâ etti:

“Bugün oldukça heyecanlı geçti. Tüm desteğiniz için teşekkür ederiz! Aptos ağı beklendiği gibi performans gösteriyor. Ekosistem projeleri devam ettikçe artan etkinlik göreceğiz”

Bunun üzerine gelen Discord eleştirilerine önlem alan Aptos, kanalı kısa süreliğine kapattığını açıkladı:

“Her zaman olduğu gibi, Aptos Topluluğunun güvenliği birinci önceliğe sahiptir. Aptos kanalları (Discord & Telegram) hakkındaki yorumlar, bu pencere sırasında topluluğu dolandırıcılıklardan korumak için proaktif olarak kapatıldı

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala