bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,362.44 1.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.41 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 595.91 1.68%
solana
Solana (SOL) $ 144.09 2.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512877 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451727 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148186 1.08%

ApeCoin (APE) Topluluğu Ethereum’dan Vazgeçmek İstemiyor

ApeCoin APE Topluluğu Ethereumdan Vazgeçmek İstemiyor

İlk olarak NFT koleksiyonu ile birçok kullanıcıya ulaşan Yuga Labs, çok da uzak olmayan bir süre önce yerel token’ı ApeCoin’i (APE) piyasaya sürmüştü. Piyasaya çıktığı anda oldukça büyük bir ilgi ile karşılaşan ApeCoin, son dönemde Ethereum ağının ölçeklenme sorununa takılmış durumda. Ancak Yuga Labs’in ApeCoin’i kendi ağına geçirme fikri, topluluk tarafından pek hoş karşılanmadı.

ApeCoin APE Topluluğu Ethereumdan Vazgeçmek İstemiyor 1

ApeCoin (APE) Topluluğu Ethereum Ağında İsrarcı

Ethereum Blockchain ağı kendi içerisinde oldukça aktif bir şekilde ilerlemeye devam ederken, işlem ücretleri ve verimlilik sorunu hâlen devam ediyor. Her ne kadar Ethereum Core geliştiricileri konu hakkında çalışmalarını sürdürse de ağ üzerinde tıkanlıklık yaşanmaya devam ediyor.

Bunun üzerine ApeCoin’i kendi ağına taşımayı teklif eden Yuga Labs, topluluk tarafından detaylandırılmış bir tepki aldı. ASEC adlı kullanıcı, Yuga Labs bir tweet’ine cevaben, ApeCoin‘in Ethereum ekosisteminde kalması ve Ethereum tarafından güvence altına alınmamış bir L1 zincirine veya yan zincire başka bir yere taşınmaması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Farklı bir zincire geçişin üzerinde dikkatli bir şekilde düşünülmediği takdirde feci kayıplara sebep olabileceğini belirten kullanıcı, bu girişimin riskli ve karmaşık olduğunu belirtti

“Ethereum ve ilgili L2’leri, NFT projeleri, inşaatçılar, likidite ve kullanıcılardan oluşan en büyük toplanan ekosistem olmaya devam ediyor. ApeCoin’i bu ekosistemden uzaklaştırmak, sağlığına ve DAO’nun ekosistemi büyütme hedeflerine zarar verebilir”

Bunun üzerine APE topluluğunun yaklaşık olarak yüzde 99’u bu görüşe katıldığını belirterek, varlıklarının Ethereum dışındaki bir ağa aktarılmasının endişe verici olacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala