bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

ABD Senatörleri, Kripto Vergi Hükmü Konusunda Uzlaşıldığını Duyurdu

abd senatosu 2

ABD Senatörleri Cynthia Lummis ve Pat Toomey, Demokratlar, Cumhuriyetçiler ve Hazine Bakanlığı arasında altyapı yasa tasarısında yer alan kripto varlıkların vergilendirilmesi hususunda uzlaştığı duyuruldu.

Anlaşmanın tam metni henüz açıklanmasa da Senatör Roomey, dijital varlık sektörü içerisinde kimin vergi raporlama yükümlülüğüne sahip olduğunun belirleneceğini ifade etti. Buna göre yazılım geliştiricilerin, düğüm operatörlerinin ve doğrulayıcıların raporlama yapması gerekmeyecek ancak aracılar yer alacak.

Senatörler Ron Wyden, Lummis ve Toomey, komisyoncu olmayan işletmeleri mevzuattan muaf tutmak için değişiklik yaptı.

Senatörler Ron Portman, Mark Warner ve Kyrsten Sinema da doğrulayıcıları yalnızca proof of stake ve proof of work ağlarından muaf tutacak bir dizi değişiklik yaptı. Beyaz Saray tarafından da bu değişikliğin desteklendiği duyurulmuştu.

Senatör Pat Toomey’e göre altı Senatör de yeni uzlaşıyı destekliyor.

Senatonun Salı günü yapılacak nihai oylamaya kadar uzlaşma konusunda oy birliği ile onay alması gerekiyor. Aksi takdirde yasama organı orijinal hükmü Temsilciler Meclisi’ne gönderecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala