bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

ABD Enflasyon Verisi Öncesi Bitcoin Yükselişi Sürüyor

ABD Enflasyon Verisi Oncesi Bitcoinde Yukselis Suruyor

Birçok ülkenin aktif olarak mücadelede ettiği küresel enflasyon, büyük bir sorun olmayı sürdürürken çözüm çalışmaları da hızlanmış durumda. Bu konuda aktif olarak faiz artırma politikası yürüten ABD Merkez Bankası (Fed), yaptığı açıklamalarda yüzde 9’lara varan enflasyon oranını yeniden yüzde 2’ye çekmek istediklerini belirtirken, faiz artırım sinyalleri de vermeye devam ediyor. Diğer taraftan kripto lideri Bitcoin (BTC) ise son dönemde yükselişini artırıyor. Öyle ki BTC son 7 gün içerisinde 13 artış yaşadı.

ABD Enflasyon Verisi Öncesi Bitcoin Yükselişi Sürüyor

ABD Enflasyon Verisi Beklenirken Bitcoin Yükselmeye Devam Ediyor

Yatırımcılar ABD enflasyon verilerini beklerken, Bitcoin’deki yükseliş devam ediyor. Öyle ki Bitcoin (BTC) anlık bir yükseliş ile yüzde 3.3’e kadar yükseldi. Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) ise lider kripto para Bitcoin’i takip ederek yeşil mumlar yakmaya başladı.

Geçtiğimiz dönem enflasyon verilerinin beklenenden iyi gelmesi üzerine rahatlama yaşayan piyasa, gözünü yarın gelecek olan enflasyon verisine dikmiş durumda. Öyle ki beklentinin üzerinde gelen bir enflasyon verisi, geçtiğimiz dönemde yaşandığı gibi Bitcoin’in (BTC) yükseliş eğrisine olumsuz yansıyabilir.

Öyle ki City Index’in kıdemli piyasa analisti Tony Sycamore’a göre, Fed bu ayın sonundaki faiz oranı kararından önce Federal Rezerv yetkililerinden gelen yorumlar, Bitcoin’in fiyatına yardımcı olan faktörlerden biri olabilir:

Piyasa, bu amansız Fed konuşmasından birkaç haftalığına ara verdiğini ve merkez bankası faiz artırımlarının hızının muhtemelen yavaşlayacağını biliyor. Bu doğal olarak fiyatlara da pozitif yansıyacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala