bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,584.77 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,090.12 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 587.52 4.02%
solana
Solana (SOL) $ 135.16 6.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513866 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451392 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144099 4.16%

ABD Başkanı Biden’ın 2022 Bütçesinin İçerisinde Kripto Para Regülasyonları Yer Alıyor

joe biden

Joe Biden’ın 2022 bütçesinin içerisinde, önerilen kripto para düzenlemeleri de yer alıyor.

Yayınlanan belgeye göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın 2022 bütçe teklifi, kripto para düzenlemelerini de içeriyor.

Biden yönetimi tarafından ilk olarak Cuma günü yayınlanan bütçe, Hazine Bakanlığı’na, İç Gelir İdaresi’ne (IRS) veya diğer Hazine alt departmanlarına ne tür bilgiler rapor etmeleri gerektiği konusunda ek gereklilikler verecek iki teklif içeriyor.

Beyaz Saray bütçesi içerisinde bahsedilen ilk teklif “komisyoncu bilgilendirmesini kripto varlıklarına göre genişleyecektir” şeklinde.

Hazine Bakanlığı ise komisyoncular tarafından yapılacak olan bilgilendirmenin kapsamının genişletileceğini ifade etti.

Belgede şu ifadeler yer aldı.

“Teklif, ABD kripto para borsaları ve cüzdan sağlayıcıları gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere komisyoncuların bu kuruluşlar tarafından bir hesapta tutulan kripto varlıkları ile ilgili rapor verirken belirli pasif varlıklar ve önemli yabancı sahipleriyle ilgili bilgileri rapor etmelerini gerektirecektir.”

Pasif kuruluşlardaki brüt gelirler, satışlar ve “önemli yabancı sahipler” bu raporlara dahil edilecektir.

Belgeye göre teklif, 31 Aralık 2022’den sonra yapılan iadeler için yürürlüğe girecek.

“Kripto varlıkları kullanılarak vergi kaçakçılığı yapılması hala büyüyen bir sorundur. Hazine Bakanlığı belgesi, teklifin açıklaması olarak, sektör tamamen dijital olduğu için, vergi mükellefleri Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmadan, denizaşırı kripto borsaları ve cüzdan sağlayıcıları işe işlem yapabilirler.”

Vergi uyumu doğrultusunda  “kapsamlı bir finansal hesap raporlaması” yapısı sunmaya yönelik ikinci teklif, finansal kurumların, 600 $’lık bir minimum eşiğin üzerindeki farklı transfer türlerine ilişkin bir dökümle kullanıcı hesaplarına ilişkin verileri raporlamasını gerektirecektir. Buna kripto borsaları ve saklama hizmetleri de dahil olacak.

Ayrıca, vergi mükelleflerinin bir komisyoncudan kripto varlıkları satın aldığı ve ardından kripto varlıklarını başka bir komisyoncuya aktardığı ve adil piyasa değeri 10.000 $ ‘dan fazla olan işlemlerde kripto varlıkları alan işletmelerin bunu rapor etmesi durumunda raporlama gereklilikleri de geçerli olacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala