bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

William Quigley: Metaverse İçin Gelir Modeli NFT’ler Olabilir

Tether Kurucu Ortagi Metaverse icin NFTlerde Para Oldugunu Soyluyor

Stablecoin Tether’in (USDT) kurucularından biri olan William Quigley, verdiği bir röportajda NFT‘ler ve metaverse hakkındaki düşüncelerini paylaştı. William Quigley, Metaverses’te erişilebilen NFT’lerin yıllık satışlarının 10 trilyon doların üzerine olacağını düşünüyor.

William Quigley, NFT teknolojisinin kitlesel pazar olanaklarına dair şunları söyledi:

“Dijital koleksiyonlar yepyeni bir iş. Benim için ilginç olan, tüketici-ürün açısından 1 milyon dolara satılan bir NFT değil, her biri 1 dolardan satılan bir milyon NFT olması. Bu, daha büyük bir pazara sahipmiş gibi görünüyor.”

Quigley’in NFT’ler ile ilgili birkaç deneyimi var. Quigley, Tether’i başlatmanın yanı sıra, diğer geliştirme alanları konusunda uzmanlaşmış olan Worldwide Asset eXchange’i (WAX) da başlatan isim.

Tether Kurucusu Quigley: Her Şey Sadece Oyun Değil

Tether Kurucusu Quigley, Metaverse’lerde erişilebilir olan NFT satışlarının yıllık gelirinin en az 10 trilyon dolar değerinde olacağını düşünüyor. Ayrıca, yaptığı açıklamada piyasanın genelinde video oyunlarındaki sanal öğelerin gelir modelinin 175 milyar dolarlık bir iş yaptığını söyledi.

Bununla birlikte Metaverse’te daha büyük siparişler olması gerektiğini ve her şeyin sadece oyun olmadığını dile getirdi.

Metaverse için Gelir Modeli NFT’ler Olacak

Metaverse’ün, standart uygulamalara ve yeteneklere sahip bir kullanıcı ortamı olmayacak. Reuters’un raporuna göre; metaverse, blockchain tarafından desteklenen birçok dijital öğeler ile doldurulacak.

William Quigley konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu olduğunda, bunu hayal etmek gerçekten zor. Metaverse için gelir modelinin NFT’ler olacağına bahse girerim.”

Metaverse’de ayrıca, dijital mülkiyet haklarını ve pazar olanaklarını, akıllıca tasarlanmış merkezi olmayan yazılım protokollerine ve rızaya dayalı katılım ile güvence altına alacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala