bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,236.94 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.09 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 598.76 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 135.78 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51376 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454306 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142399 1.06%

Ethereum Sepolia Testnet’inde Birleşme Gerçekleşti

Ethereum Sepolia Testnetinde Birleştirme Gerçekleşti

Ethereum Blockchain ağı hem DeFi hem de NFT’ler söz konusu olduğunda en aktif Blockchain ağlarında üst sıralarda yer alıyor. Birçok alanda en aktif ağ olarak öne çıkan Ethereum, konsensüs mekanizmasındaki köklü değişiklik sırasında bazı aşamaları adım adım atlıyor. Son olarak ana ağ yükselmesi için önemli bir adım olan Sepolia birleşmesi testnet‘te gerçekleşti.

Ethereum Sepolia Testnet'inde Birleşme Gerçekleşti

Ethereum Sepolia Testnet’inde Birleşme ile PoW ve PoS Bağlandı

Ethereum 2.0′ın ana odak noktası olan Proof of Stake, Ethereum ağı için en önemli gelişme olarak tanımlanıyor. Özellikle ağın şu anki düşük verimliliği ve yüksek işlem ücretlerine bir çözüm olması planlanan yükseltme, ne yazık ki oldukça karmaşık bir işlem. Öyle ki ağın temel yapılarından biri olan Proof of Work konsensüs yapısından Proof of Stake konsensüsüne geçmesi, bir arabanın çalışırken şaftının değiştirilmesi ile benzer bir efor gerektiriyor. Bu yüzden bu güncelleme öncesi yapılan değişikliklerde katmanlı bir yapı izleniyor. Yapı katmanlardan birisi olan Sepolia ise iki konsensüs yapısının ortak bir geçiş yapmasına olanak tanıyor.

Son olarak, Sepolia’nın Proof of Work zinciri (yürütme katmanı), Proof of Stake zinciri (konsensüs katmanı) ile saat 17.00’da birleşti. Bunu gerçekleştirmek için, test ağının Proof of Work ve Proof of Stake taraflarındaki Node operatörleri, istemci yazılımlarını birlikte güncellemek zorunda kaldı.

Bu birleşim testinin amacı, Sepolia’nın her iki zincirindeki doğrulayıcı node’larının birlikte çalışıp çalışamayacağını kontrol etmekti. Aynı işlem, Ethereum ana ağ birleştirme olayı ile gerçekleşecek şekilde ayarlandı. Henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da, bu yılın sonundan önce bu işlemin mainnet’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala