bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,140.92 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.96 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.45 2.30%
solana
Solana (SOL) $ 136.56 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517239 2.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457938 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145754 3.07%

Grayscale, Janet Street ve Virtu Financial ile Anlaşmaya Vardı

grayscale investments ilk avrupa etfsini baslatti

Kripto dünyasının en önemli ürünlerinden birisi de şüphesiz ETF’ler. Yatırımcıların borsalar gibi aracılar ile uğraşmak zorunda kalmadan yatırım yapabildiği ETF’ler, son dönemde oldukça rağbet görüyor. Bununla birlikte ETF denilince akla ilk gelen isimlerden olan Grayscale, SEC‘in ETF kararına çok az kalırken yeni anlaşmalar ile elini güçlendiriyor. Öyle ki şirket, Jane Street ve Virtu Financial ile anlaştı.

Grayscale Janet Street ve Virtu Financial ile Anlaşmaya Vardi

Grayscale, Janet Street ve Virtu Financial ile Birlikte Çalışacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun zamandır ETF’lere karşı sert tutumu ve red kararları ile gündeme geliyor. Kısa bir süre önce SEC komisyon üyesi Hester Peirce tarafından eleştirilen bu tutum, birçok şirketin de tepkisini toplamış durumda. Bu noktada Grayscale ise ETF başvurusunun kabul edilmesi durumunda, Janet Street ve Virtu Financial adlı piyasa yapıcı şirketlerle birlikte çalışacak.

Konu hakkında konuşan Grayscale Investment’ın CEO’su Michael Sonnenshein şu ifadelere yer verdi:

“Virtu ve Jane Street’ten yapılan bu duyuru, piyasanın, kurumsal oyuncuların böyle bir ETF’yi desteklemeye hazır olduğu yere olgunlaştığının bir doğrulaması olarak gerçekten sindirilmelidir”

SEC’in kararının Temmuz’un ilk haftası açıklanması gerekiyor. Daha önce ETF kararını erteleyen SEC, önümüzdeki haftaya kadar kendisine süre tanımıştı. Şu anda piyasalar ETF kararının açıklanmasını bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala