bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

SEC Komiseri: SEC ETP’leri Reddetmeyi Bırakmalı

SEC Komiseri SEC ETPleri Reddetmeyi Birakmali

Kripto para sektöründe en önemli küresel düzenleyiciler arasında yer alan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde hem ETF hem de ETP konusunda oldukça sıkı davranıyor. Bu konuya değinen SEC komisyon üyesi Hester Peirce, SEC’in kripto spot ETP’lerini görmezden geldiği için eleştirdi.

SEC Komiseri SEC ETPleri Reddetmeyi Birakmali
Namı diğer “Crypto Mom” Hester Peirce

SEC Komiseri, SEC’in ETP Başvurularını Görmezden Geldiğinden Şikayetçi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son yıllarda kripto para konusunda oldukça katı bir tutum sergiliyor. Son dönemde yapılan birçok ETF ve ETP başvurusunu reddeden SEC, takipleri de üzerine çekmiş durumda. SEC komisyon üyesi Hester Peirce ise bunun yanlış olduğu görüşünde. Yayımladığı makalede SEC’in arka arkaya dört yılı aşkın Bitcoin (BTC) spot ETF’nin onayını agresif bir şekilde reddettiğini hatırlattı. Peirce yayımladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Kripto hakkında ne düşünürse düşünsün, daha üretken bir yaklaşım benimsemek hem yatırımcıların hem de SEC’in çıkarınadır. Kongre’nin bize verdiği araçları kullanarak ve kamu girdilerinden yararlanarak, düzenleyici netlik sağlayabilir, yinelemeli deneyleri kolaylaştırabilir ve kripto alanında kötü aktörleri takip edebiliriz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala