bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,307.69 1.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.49 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 588.50 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 145.67 3.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525254 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465162 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146807 4.29%

3AC Kurucusu LUNA’nın Çöküşünü Suçladı

3AC Kurucusu LUNAnin Çöküşünü Suçladi

Kripto para sektörü geçmişte birçok hayal kırıklığı yaşadı. Kullanıcılarının varlıklarını çalan merkezi borsalar, Bitconnect ve benzeri ponziler ve saldırıya uğrayan projeler. Son olarak da yatırımcılarının varlıkları ile kaldıraçlı işlem yapan Three Arrows Capital (3AC). 17 Haziran’da FTX, Deribit ve Bitmex tarafından tasfiye edilen şirket, yatırımcıları tarafından artık öfkeyle anılıyor. Diğer taraftan 3AC kurucusu ise pişmanlıklarını dile getirirken yaşananlardan ötürü LUNA‘nın çöküşünü suçluyor.

3AC Kurucusu LUNA'nın Çöküşünü Suçladı

3AC Kurucusu: Yaşanan’lar Çok Üzücü, Luna ‘nın Çöküşünü Öngöremedik

Three Arrows Capital bir süredir ölümün pençesinde. Bir taraftan şirketler borçlarını talep ederken, diğer taraftan davalar açılıyor. Bu noktada hayati tehlikeleri olduğu için Dubai’ye giden 3AC kurucu ortakları Zhu Su ve Kyle Davies, Bloomberg‘e verdikleri röportajda “yaşananlar gerçekten çok üzücü” dedi.

Diğer taraftan röportajın dikkat çeken kısmı ise kurucuların her ne kadar pişman olduklarını belirtseler de LUNA’nın çöküşünü suçlamaları oldu. Zhu, “farkında olmadığımız şey, Luna’nın birkaç gün içinde etkin sıfıra düşebileceğiydi” diyerek yaşanan olayları LUNA’ya bağladı. 

Kurucular röportajda luna, Grayscale Bitcoin Trust ve stake edilen ether üzerine bahislerin nasıl kötüye gittiğini de açıkladı.

Zhu, “Kyle ve ben için kriptoda ölüm tehditleri veya bu tür gürültüler yapan çok fazla çılgın insan var. Fiziksel olarak güvence altına alınabilirsek ve düşük bir profil tutabilirsek, bunun herkesin yararına olduğunu düşünüyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala