bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,817.83 5.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.02 3.48%
bnb
BNB (BNB) $ 583.99 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 144.93 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529561 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466949 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149243 11.38%

ZkSync Geliştiricisi, Opportunity Adlı L3 Zincir Geliştiriyor

ZkSync Geliştiricisi Opportunity Adli L3 Zincir Geliştiriyor

Blockchain sektörü çok hızlı bir şekilde gelişiyor. İlk olarak hayatımıza 2008 yılında Bitcoin ile hızlı bir giriş yapan bu teknoloji, günümüzde günden güne büyüyor. İlk olarak layer-1 olarak adlandırılan, Bitcoin, Ethereum ve Cardano gibi ağlar konuşuluyordu. Günümüzde bu ağların ölçeklenebilirliği artırmak üzere layer-2 çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yeni bir olgu daha yavaş yavaş kendisine yer buluyor: Layer-3. ZkSync‘in geliştiricisi Matter Labs, Opportunity adlı bir Layer 3 zinciri üzerinde çalıştığını açıkladı.

ZkSync, Opportunity Adlı Layer-3 Zinciri Üzerine Çalışıyor

Ethereum ölçeklendirme çözümü zkSync’in geliştiricisi Matter Labs, Opportunity adlı bir Katman 3 zinciri üzerinde çalıştığını söyledi.

Halen ilk geliştirme aşamasında olan layer 3, zkSync‘in Blockchain altyapısının ölçeklenebilirliğini daha da geliştirmeyi amaçlıyor. Matter Labs ilk olarak Ekim ayının başlarında Layer 3 üzerinde çalıştığını duyurdu ve orijinal olarak Pathfinder adını verdi. Şimdi projeyi Opportunity olarak yeniden adlandırdı.

Ekip, 2023’ün ilk çeyreğinde Layer-3 için bir konsept kanıtı yayınlamayı planlıyor. Bu, Matter Labs’ın, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ZK- olan baby alpha adlı zkSync 2.0’ın ilk aşamasını başlatmasıyla birlikte geldi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala