bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

Yeni Zelanda Dijital Para Biriminin Pilot Projesini Başlatacak

yeni zelanda dijital para biriminin pilot projesini baslatacak 2

Nakit kullanımındaki düşüşle harekete geçen Yeni Zelanda, Dijital Yeni Zelanda Dolarını ve kriptoları finans sektörüne dahil etmeye başlıyor. Buna göre, Yeni Zelanda Merkez Bankası, bir dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye yönelik çalışmalarına başlayacak.

Merkez Bankası Başkanı Adrian Orr, Yeni Zelanda’nın bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye hazırlandığını ve nakdin bir seçenek olarak kalmasının sağlanacağını duyurdu.

yeni zelanda dijital para biriminin pilot projesini baslatacak

Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamada, CBDC’leri modernize etmek için “dijital teknolojiyi” en iyi şekilde kullanmak adına bir karar verilmesi gerektiğini söyledi. 

Nakit kullanımının da buna paralel olarak onu tercih edenler için bir seçenek olarak kalması gerektiğini de sözlerine ekleyen Orr, bu konuda halkın da geri bildirimlerine başvuracak.

Yeni Zelanda Dijital Para Birimi için Halk Araştırması

Wellington‘daki bir yatırımcı konferansında konuşan Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Adrian Orr, 30 Nisan 2022‘ye kadar yanıtların bir özetini hazırlayıp yayımlamayı planladığını belirterek bu süre içinde halktan da geri bildirim istedi.

Yeni Zelanda, tasarımın “çok aşamalı ve çok yıllı bir çaba” olacağını söylerken, yetkili makam, Yeni Zelanda için hangi CBDC biçiminin doğru olduğuna henüz karar vermedi.

Hükümete göre CBDC, sınır ötesi transferler, finansal katılım ve yetenek geliştirme araçları dahil olmak üzere finansal yeniliği desteklemeyi hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala