bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Yeni Yasa Tasarısı Bitcoin Emeklilik Hizmetini Koruyacak

yeni yasa tasarisi bitcoin emeklilik hesaplarini koruyacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı şirketler müşterileri için Bitcoin Emeklilik hesabı hizmeti sunmaya başlamıştı. Bu hizmete bazı şirketler destek verirken ABD Çalışma Bakanlığı Bitcoin Emeklilik Hesaplarına karşı çıkmıştı. Çalışma Bakanlığı’nın bu girişiminin engellenmesi için yeni bir yasa tasarısı sunuldu.

Bitcoin Emeklilik Hesapları Yasa İle Korunacak

Son dönemde ABD’nin en çok tartıştığı konulardan birisi de Bitcoin Emeklilik Hesapları olarak karşımıza çıkıyor. Bu hizmeti ilk sunan şirketlerden birisi olan Fidelity Investments, vatandaşların emeklilik fonlarının Bitcoin’e aktarılabileceği yeni bir hizmeti başlatmıştı. Başlatılan bu hizmet sonrasında bazı senatörler ve ABD Çalışma Bakanlığı harekete geçmiş bu girişimin önlenmesi için adım atmıştı.

yeni yasa tasarisi bitcoin emeklilik hesaplarini koruyacak 2

Bu konu ABD’de tartışılmaya devam edilirken, Kongre’deki bir grup Cumhuriyetçi senatör, devletin Bitcoin Emeklilik Hesabı engelleme girişiminin önlenmesi için yeni bir yasa tasarısı sundu. Tasarı Kongre tarafından kabul edilirse, ABD Çalışma Bakanlığı’nın bu yıl içinde sunmayı planladığı 401(k) hesabı seçeneği kısıtlamaları engellenecek ve vatandaşlar emeklilik fonlarını Bitcoin’e aktarabilecek. Konu hakkında ilk olarak Demokrat Senatörler Elizabeth Warren ve Tina Smith 401(k) hesabını eleştirmiş ve Warren bu girişimi finansal satış ve ekonomi için risk olarak tanımlamıştı. Son olarak ABD Çalışma Bakanlığı açıklamasında Fidelity’nin son hizmetiyle ilgili ciddi endişelerimiz var diyerek bu fonun engellenmesi için çalışmaya başlandığını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala