bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,219.67 2.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.74 3.66%
bnb
BNB (BNB) $ 584.24 2.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.34 7.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520174 3.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439945 2.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147446 7.00%

Yellen, Emeklilik Planlarında Kripto Paraları Riskli Bulduğunu Söyledi

yellen emeklilik planlarinda kripto paralari riskli buldugunu soyledi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paralarla ilgili düşüncelerini sık sık dile getiriyor. Kripto piyasasını değerlendirmeye ve bu konuda açıklamalar yapmaya devam eden Janet Yellen, son olarak kripto paraları emeklilik planlarına dahil etmenin çok riskli olduğunu belirtti.

Janet Yellen: Kripto Paralar Emeklilik İçin Çok Riskli

ABD Hazine Bakanı Yellen, 9 Haziran tarihinde New York Times tarafından Washington‘da düzenlenen bir etkinlikte kripto paralarla ilgili konuştu.

yellen emeklilik planlarinda kripto paralari riskli buldugunu soyledi

Fidelity Investments‘ın emeklilik planlarına kripto para birimlerini dahil etmesi hakkında yorum yapan Yellen, konuşmasında şunları söyledi:

Emeklilik için birikim yapan çoğu kişiye tavsiye edeceğim bir şey değil. Çok riskli bir yatırım.

Hatırlayacağınız üzere, yatırım devi Fidelity Investments, geçtiğimiz nisan ayında emeklilik fonlarının Bitcoin‘e (BTC) tahsis edilmesine izin vereceğini duyurmuştu. Boston merkezli yatırım devi, 20 milyondan fazla kişinin emeklilik birikimlerini yönetiyor. Fidelity’nin bu hamlesiyle ilgili ABD Çalışma Bakanlığı da açıklamalarda bulunmuştu.

ABD Çalışma Bakanlığı, Bitcoin’i (BTC) bir yatırım seçeneği olarak sunma kararı konusunda “ciddi endişeleri” olduğunu belirterek bunun sebebi olarak kripto paraların spekülatif doğasını örnek göstermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala