bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

ABD Çalışma Bakanlığı, Fidelity’nin 401(k) Bitcoin Planları Konusunda Endişeli

abd calisma bakanligi fidelitynin 401k bitcoin planlari konusunda endiseli

Geçtiğimiz günlerde belirttiğimiz üzere yatırım devi Fidelity Investments, emeklilik fonlarının Bitcoin‘e (BTC) tahsis edilmesine izin vereceğini duyurmuştu. Fidelity’nin bu hamlesinin hemen ardından birçok şirket çalışma fonlarına Bitcoin’i dahil edeceklerini belirtti. Tüm bu hamlelerden sonra ABD Çalışma Bakanlığı da konu ile ilgili olarak açıklama yaptı.

ABD Çalışma Bakanlığı: Fidelity İlgili Ciddi Endişelerimiz Var

Yatırım devi Fidelity Investments, emeklilik fonlarının Bitcoin‘e (BTC) tahsis edilmesine izin vereceğini açıklamasının ardından ABD Çalışma Bakanlığı, Bitcoin’i (BTC) bir yatırım seçeneği olarak sunma kararı konusunda “ciddi endişeleri” olduğunu söyledi.

abd calisma bakanligi fidelitynin 401k bitcoin planlari konusunda endiseli 2

ABD Çalışma Bakanlığı endişelerin nedeni olarak ise, kripto paraların spekülatif doğasını gösterdi. Ayrıca ABD Çalışma Bakanlığı yetkililerinden biri kripto para birimlerinin ilgi çekici kullanım alanları olduğunu ancak böyle bir adım için öncelikle olgunlaşması gerektiğini dile getirdi.

ABD Çalışma Bakanlığı, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Fidelity’nin yaptıklarıyla ilgili ciddi endişelerimiz var. 

ABD Çalışma Bakanlığı, söz konusu konuyu görüşmek üzere Fidelity ile bir toplantı planladı. İlerleyen dönemde görüşmeye ilişkin detaylar netlik kazanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala