bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,463.47 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.76 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 593.99 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 143.90 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513935 1.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453016 3.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147274 0.43%

‘Yasadışı faaliyetler stablecoin fiyat istikrarını bozuyor’

Axie Infinity kurucusu hacklendi: Binlerce ETH kayıp

Blokzincir araştırma şirketi Bitrace, Tether (USDT) üzerinden stablecoin piyasasında gerçekleşen işlemleri incelemesinin ardından bir rapor paylaştı. Değeri sabit olması gereken kripto para birimlerinin bazı nedenlerden ötürü dalgalandığını tespit eden uzmanlar, kara para aklama faaliyetlerinin bu duruma yol açtığını tespit etti.

Kripto para uzmanları, hazırladıkları raporda stablecoin fiyat isikrarını bozan faaliyetleri “aşağı” ve “yukarı” isimli iki kategoriye ayırdı.

“Yukarı” senaryosunda kötü niyetli kişilerin ellerindeki USDT’leri kara para aklayıcılara piyasa fiyatı üzerinden sattığını fark eden Bitrace, aynı kişilerin stablecoin’leri daha yüksek fiyattan geri aldığını belirtti. Blokzincir araştırmacısı, “aşağı” senaryoda ise müşteri doğrulama önlemlerini barındırmayan kripto platformlarının fiyat istikrarını bozduğu yorumunu yaptı.

“Aracı platformlar USDT mevduatlarını kabul ederek çevrimiçi kumar platformlarına aktarım, canlı yayın sitelerine hediye ve e-ticaret platformlarında satış işlemlerine aracılık ederek piyasayı bozuyor.”

Suçluların işlem kolaylığı ve sabit fiyatı nedeniyle stablecoin’leri tercih ettiğinin altını çizen Bitrace, Tether’in bu konuda önemli önlemler aldığını belirtti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte çalışan Tether son dönemde bir çok stablecoin cüzdanını dondurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala