bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,166.00 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.00 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 580.50 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 175.03 4.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524675 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48487 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155317 1.94%

Tether, kara para mücadelesinde FBI ile omuz omuza

tether milletvekilleri ile isbirligi cagrisinda bulundu 2

Dolara endeksli stablecoin USDT’nin ihraççısı Tether, ABD Senatosu’nun ilgili komitelerine gönderdiği iki açık mektup ile şirketin yasadışı stablecoin kullanımı karşısındaki tavrını ortaya koydu. Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan USDT ihraççısı, ABD’li yetkililere gönderdiği 15 ve 16 Kasım tarihli iki belgeyi açıklayarak kara para aklama faaliyetlerinin karşısında olduğunu yineledi. 

Tether, 15 Kasım tarihli belgede Yabancı Varlık Kontrol Ofisi OFAC’ın yaptırım listesine uyumlu hareket ederek bazı kripto para cüzdanlarını dondurduğunu belirtti. Yetkililerin açıkladığı 16 Kasım tarihli belgede ise Tether’in müşteri doğrulama ve kara parayla mücadele politikalarının özeti yer aldı.

ABD merkezli stablecoin ihraççısının CEO’su Paolo Ardoino, yaptığı yazılı açıklamada bu mektuplar ile ABD’li vekillerin endişelerini ele aldıklarını belirtirken Tether’in uluslararası çapta kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığının altını çizdi:

“Tether, kolluk kuvvetlerine yardımcı olurken dolar hakimiyetini genişletmeye devam ediyor.”

‘FBI ile işbirliği’ vurgusu

USDT ihraççısı Tether, paylaştığı açık mektuplar ile ABD’li milletvekillerinin şüphelerini giderirken kolluk kuvvetleriyle işbirliği konusuna ayrı bir parantez açtı. Şirket, yakın tarihte platformlarına ABD gizli servisleri ve FBI’ı entegre ettiğini yineledi. Dev kripto şirketi, ABD’li kurumlarla yaptığı işbirliği sayesinde yasadışı fonları daha hızlı tespit etmeyi amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala