bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,795.29 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,907.62 4.29%
bnb
BNB (BNB) $ 589.55 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 6.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50261 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443735 4.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143557 5.08%

Ünlü ekonomist Peter Schiff’ten şaşırtan Bitcoin tahmini

peter schiff bitcoinin dusus egiliminde oldugunu dusunuyorad

Geçtiğimiz hafta dev varlık yöneticisi BlackRock’ın spot Ethereum ETF’i için SEC’in kapısını çalması piyasada büyük heyecan yarattı. Kripto para yatırımcıları bu süreç olumlu sonuçlandığı takdirde Bitcoin ve altcoin fiyatlarında büyük yükseliş beklentisi içerisine girdi. Ancak ünlü ekonomist Peter Schiff BTC fiyatı için yaptığı tahminle herkesi şaşırttı.

Daha önce de olumsuz kripto para yorumlarıyla gündeme gelen Schiff, çoğunluğun aksine Bitcoin fiyatının düşeceğine inanıyor. Euro Pasific Capital CEO’su, öncelikle 9 Kasım tarihinde X hesabı üzerinden bir anket paylaştı:

Peter Schiff, 24 bin kişinin katıldığı bir ankette kriptoseverlere Bitcoin fiyatının ne zaman sert düşeceğini sordu. Katılımcıların yüzde 8,9’u ETF onayı öncesini işaret ederken yüzde 23’lük kısım SEC’in spot kripto fonlarına onay vereceği zamanı bekliyor. Ankete yanıt veren takipçilerin büyük kısmı olan yüzde 68,1’i ise her ne koşulda olursa olsun Bitcoin yatırımına devam edeceğini belirtti.

Schiff yaptığı anket sonucunda oluşan salt çoğunluğu gözardı ederek şu sözleri söyledi:

Sonuçlara bakarak Bitcoin fiyatının ETF onayından önce çökeceği kararına vardım. Söylentileri satın alıp haberleri satmayan yatırımcılar günün sonunda zarar edecek.”

SEC direnmeye devam ediyor

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) geçmişte vadeli kripto fonlarına onay verse de spot tarafında direnmeye devam etti. Geçtiğimiz yaz aylarında BlackRock’ın spot Bitcoin fonu için harekete geçmesi ve halihazırda SEC’i dava eden Grayscale’ın elde ettiği hukuki üstünlük, piyasada iyimser bir havaya yol açtı.

Öte yandan BlackRock geçtiğimiz hafta Ethereum (ETH) için yaptığı spot borsa yatırım fonuyla tekrar gündeme geldi. ABD merkezli spot fonlar onay aldığı takdirde kripto paralara kurumsal ilginin önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu durum, Bitcoin ve altcoin fiyatları üzerinde olumlu etki yaratabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala