bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

Ukrayna Kripto Çerçevesi için Çalışmalarını Hızlandırıyor

Ukrayna Kripto Cercevesi icin Calismalarini Hizlandiriyor

Kripto para düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bölgesel olarak yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Bir taraftan Avrupa Komisyonu konu hakkında yeni tasarılar üzerinde tartışırken, ABD’den de yeni adımlar geliyor. Son olarak ise Ukrayna, Sanal Varlıkların Düzenlenmesi Danışma Konseyi ile Ulusal Vergi Yasasını kripto pazarına uyarlamayı amaçlayan ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ukrayna Kripto Çerçevesi için Çalışmalarını Hızlandırıyor

Ukrayna Kripto Çerçevesi için Uluslararası Danışmanlarla Çalışıyor

Ulusal kripto çerçeveleri üzerinde çalışan Ukrayna düzenleyicileri, “Sanal varlıklar hakkında” yasasında yapılan değişiklikler için uluslararası uzmanlarla aktif olarak işbirliği yapıyor. Listede uluslararası danışmanlık firması Ernst&Young ve USAID Finans Sektörü Reformu projesi yer alırken, yeni düzenlemeler kriptoların genel kullanımına odaklanıyor.

1 Aralık’ta Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna Ulusal Bankası, uzman kuruluşlar ve piyasa topluluğu temsilcileri yer aldı.

Konu hakkında konuşan Ukrayna Parlamentosu (Rada) üyesi Yaroslav Zheleznyak, şu ifadelere yer verdi:

“Amacımız basit; Ukrayna’da kripto dolaşımını yasal ve güvenli hale getirmek. Ancak ‘zarar verme’ ilkesine göre, sadece piyasa düzenlemesi değil, gelişme ve rekabet avantajları için teşvikler gerekiyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala