bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,195.66 1.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.35 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 583.48 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 147.16 4.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52405 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444087 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149178 4.34%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 13 – 19 Ağustos

Turkiyede ve Dunyada Haftanin Trend Coinleri 13 – 19 Agustos

Kripto para piyasası haftayı aktif ve hareketli bir şekilde bitirmeye hazırlanırken, Bitcoinde (BTC) yaşanan düşüş etkisini göstermeye devam ediyor. Birçok altcoin’in Bitcoin’in düşüşünden etkilendiği bu dönemde dikkatleri üzerine çeken altcoin’ler de az değil. Bazı projeler yeni iş birlikleri ile öne çıkarken, bazıları yeni çıkardıkları ürünler ile ön plana geliyorlar. Gelin CoinGecko’nun paylaştığı 13 – 19 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de ve dünyada trend olan kripto paralar hangisi inceleyelim.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 13 – 19 Ağustos

Türkiye kripto para sektöründe en aktif ülkelerden biri, özellikle meme token’lara oldukça ilgi olan ülkemizde Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Floki Inu (FLOKI) gibi token’lara büyük bir ilgi var. Bu noktada haftanın trendleri sıralamasında ilk sırada yer alan Shiba Inu da bunu kanıtlıyor. Son dönemde yaptığı iş birliği ve tanıttığı yeni ürünler ile sık sık gündeme gelen Shiba Inu (SHIB) en trend coinler listesinde de ilk sıraya yerleşmeyi başardı.

Listenin ikinci sırasında listede sık sık görmeye alışık olduğumuz STEPN yer aldı. Bir move to earn oyununu yerel coini olan STEPN oldukça büyük bir Türkiye pazarına sahip durumda. Bu noktada fiyatı sık sık kontrol edilen STEPN, sürekli olarak trendlerde kalmayı başarıyor.

Listesnin üçüncü sırasındaki isim pek alışık olmadığımız bir kripto para olan Clover Finance oldu. Proje yaptığı yeni yükselmeler ile yaptığı fiyat atılımı ile dikkat çekti ve bu atılım bir yükseliş trendi başlattı. Bu noktada projenin trendlere çıkması da mümkün oldu. Listenin devamında ise sırasıyla Bone ShibaSwap, Baby Doge Coin, Step App ve Floki Inu yer aldı.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 13 – 19 Ağustos

Kripto para trendlerinde sık sık lider değiştiren dünya piyasası, bu sefer de GameFi projesi UFO Gaming’i ilk sıraya koydu. Proje hafta içerisinde bazı güzel atılımlar yapsa da sert bir düzeltmeye maruz kaldı ve fiyatı geri düştü. Listenin ikinci sırasında ise son dönemin DeFi trendini yakalayan Optimism (OP) yer alıyor.

Üçüncü sırada yer alan kripto para ne yazık ki depeg yaşayan bir stablecoin oldu. Fiyatı üzerinde bir takım depeg yaşayan Acala oldu. Fiyatında düşüş yaşanan Acala, yaşadığı düşüş sonrası birçok yerde kendisine yer buldu.

Listenin devamında ise sırayla listelerimizde görmeye alışık olduğumuz Evmos, Kujira, Celsius Network ve Shiba Inu yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala