bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,588.50 1.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.83 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.91 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 3.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521175 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463026 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146929 2.83%

Tokenleştirilen Teksas Evi Solana’da Satışa Çıktı

tokenlestirilen teksas evi solanada satisa cikti

Son dönemde Blockchain ve kripto para teknolojileri pek çok alanda kullanılıyor. Bu noktada daha önceden tokenleştirilmiş olan bir Teksas evinin Blockchain ağında satışa sunulacağı açıklanmıştı. Söz konusu tokenleştirilen ev Solana Blockchain ağında satışa sunuldu.

Tokenleştirilen Evden Solana Adımı

Homebase isimli bir şirket, Solana Blockchain ağında mülk destekli bir NFT listelemesi yaptı. Yapılan bu listelemeyle birlikte tüketicilerin tokenize edilen bir eve yatırım yapılmasına da imkân sağlandı. Söz konusu platformda ilk olan McAllen, Teksas’taki üç yatak odalı evin bir hissesini satın almak sizlere 100 dolar kazandıracak. Toplam değeri 246.800$ olan 2.468 token bulunuyor.

tokenlestirilen teksas evi solanada satisa cikti 2

Kullanıcılar, program aracılığıyla tek aile kiralık mülklerine yatırım yapabilecek. Her ev mülkiyeti, Homebase NFT’leriyle bağlantılı olan bir limited şirkette tutuluyor. Şirket tarafından yapılan açıklama göre, yatırımdan sonra aylık olarak USDC şeklinde kira almaya başlayacaklar.

Konu hakkında açıklama yapan Homebase kurucu ortağı Alex Kim konu hakkında, “Menkul kıymet token arzı yoluyla ihraç edilen ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet olarak kayıtlı olan NFT’ler D Yönetmeliği kapsamında dosyalanır.” ifadesini kullandı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala