bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,217.94 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,237.62 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 593.01 1.65%
solana
Solana (SOL) $ 141.45 1.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519246 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464208 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147612 1.25%

Tether’in Geçmişte Sahte Belgelerle Açılan Banka Hesaplarını Kullandığı İddia Edildi

tetherin gecmiste sahte belgelerle acilan banka hesaplarini kullandigi iddia edildi

Stablecoin ihraççısı Tether’e yönelik ortaya yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor. Wall Street Journal haberine göre, dünyanın en büyük stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Tether, sahte belgeler ve aracılar yoluyla banka hesaplarına erişim sağladı.

Tether’e Yeni Bir Suçlama

Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapora göre dünyanın en büyük stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Tether, sahte belgeler ve aracılar yoluyla banka hesaplarına erişim gerçekleştirdi. Wall Street Journal haberinde, Tether’in 2018’de küresel finansal sisteme erişimini sürdürmek için çeşitli şirketlerin yöneticileri adına banka hesapları kullandığını ve bu şirketlerin adlarını biraz değiştirdiğini dile getirdi.

tetherin gecmiste sahte belgelerle acilan banka hesaplarini kullandigi iddia edildi 2

Habere göre, 2018 yılında yetkililer tarafından kapatılmadan önce Tether fonlarını elinde tutan bir “gölge banka” olan Crypto Cqapital Corp.’a ve Tether’in kardeş şirketi olan kripto para borsası Bitfinex’in Asya’da Ekim 2018’de “paravan şirketler için en az dokuz yeni banka hesabı açabildiği” dile getirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, WSJ haberinin daha fazla ayrıntı vermeden “bir ton yanlış bilgi ve yanlışlık” içerdiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala