bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

Tether, USDT Tokenını Avalanche (AVAX) Üzerinde Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

tether

Tether, stablecoin’i USDT’yi Avalanche (AVAX) blokzinciri üzerinde piyasaya sürerek, birlikte çalıştığı blokzinciri ağlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino vermiş olduğu demeçte, USDT’nin Avalanche ağındaki lansmanının, Haziran ayında gerçekleşebileceğini ifade etti. Tether, Avalanche blokzinciri haricinde Algorand (ALGO), Bitcoin Cash’in (BCH) Simple Ledger Protocol’ü, Ethereum (ETH), EOS (EOS), Liquid Network, Omni (OMNI), Tron (TRX) ve Solana (SOL) blokzincirleri ile birlikte çalışıyor.

Ethereum’un yüksek GAS FEE’leri sebebiyle USDT, Tron gibi blokzincirleri üzerinde daha popüler hale geldi. Hatta USDT’nin Tron üzerindeki arzı, Ethereum’u geride bıraktı. USDT’nin Tron blokzincirindeki arzı 31 milyar dolar seviyesindeyken, Ethereum üzerinde ise 27 milyar dolar civarında yer aldı.

Ardoino, Ethereum’un yüksek ücretlerinin devam etmesi halinde, bu eğilimin artarak devam edeceğini düşünüyor.

Ardoino, şirketin ilerleyen günlerde daha fazla blokzincirini destekleyip desteklemeyeceği sorusu üzerine, şimdilik böyle bir planlarının bulunmadığını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala