bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

Tether (USDT) 66.4 Milyar Dolarlık Rezervi Olduğunu Açıkladı

Tether USDT 66.4 Milyar Dolarlik Rezervi Oldugunu Acikladi

Piyasa hacmine göre en büyük stablecoin olan Tether‘in (USDT) sağladığı şeffaflık en çok tartışılan konulardan biri. Öyle ki projenin piyasaya sürdüğü USDT‘nin temelinin olmadığı bile iddia ediliyor. Bu noktada sık sık gündeme gelen Tether, kısa bir süre önce son üç aylık rezerv raporunu yayımladı. Tether’in paylaştığı bilgiler arasında rezerv miktarı dikkat çekti.

Tether Piyasa Hacmi Kadar Doları Rezervinde Tutuyor

Kripto para sektöründe ne aktif kullanılan stablecoin’lerden biri olan Tether USD (USDT), 67.5 milyar dolarlık bir piyasa hacmine sahip. Bu noktada en öne çıkan stablecoin’lerden biri olan USDT, kısa bir süre önce oldukça önemli bir raporu paylaştı.

Paylaştığı raporda kamu muhasebesi firması olan BDO tarafından son üç aylık bilanço raporunu yayımlayan Tether, 30 Haziran 2022 itibariyle Konsolide Rezervler raporunun doğruluğunu yeniden teyit ettirdi.

Rapora göre 30 Haziran itibariyle CCR ve BDO, Tether’in ticari kağıt varlıklarında 20 milyar dolardan 8.5 milyar dolara olacak şekilde yüzde 58’den fazla bir düşüş olduğunu doğruladı. Bununla birlikte raporda Tether’in rezervine dair önemli bilgiler de yer aldı.

Paylaşılan verilerde Tether’in 66.4 milyar dolarlık dolar tutuğu görülüyor. Raporda ticari senet ve mevduat sertifikalarının ortalama notunun arttığı bilgisi ise bir diğer dikkat çekici nokta oldu. Öyle ki raporda Tether’in notunun A-1’den A-2’ye kadar değişmeye devam ettiği belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Tether’in CTO’su Paolo Ardoino şu ifadelere yer verdi:

“Piyasadaki lider stablecoin olarak rolümüzü sürdürmeye tamamen kararlıyız. Tether’in faydası, rezervlerinin şeffaflığı ile desteklenmeye devam ediyor ve küresel ekonomi için bir araç oluşturmamıza izin veren lider bir istikrar kaynağı oluyor. Şeffaflığa ve topluma olan bağlılığımız, şirketin temel değerlerinin uzun süredir devam eden bir ayağıdır ve pazar lideri olarak sorumluluğumuzla uyumludur. Dünyanın önde gelen muhasebe firmalarından biri olan BDO ile iş birliği yaparak bu bağlılığımızı bir kez daha gösterdik. Bu yolda devam etmeyi dört gözle bekliyoruz ve rakiplerimizin ve gelecekteki stablecoin’lerin rehberlik için arayabileceği bir piyasa standardı belirlemeye kendimizi adadık”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala