bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

TCMB Dijital Para Altyapı Çalışmalarının Yıl Sonunda Tamamlanması Planlanıyor

tcmb dijital para calismalarinin yil sonunda tamamlanmasi planlaniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dijital para birimi altyapı çalışmaları için yıl sonunu işaret etti.

Ekonomi ve reform paketinin detaylarının açıklandığı Ekonomi Reform Takvimi yayımlandı. Takvimde, son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olan merkez bankası dijital para birimi için 31 Aralık 2021 tarihi işaret edildi. Buna göre, merkez bankasının bu tarihe kadar dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısının oluşturulması bekleniyor.

tcmbnin dijital para altyapi calismalari icin tarih verildi 1
Kaynak: Ekonomi Reform Takvimi

Geçtiğimiz haftalarda, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Hazine Maliye Bakanı Elvan, dijital para birimleri ve kripto paralar hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan dijital para birimleri için “teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımlar atıyoruz” ifadelerini kullanırken Elvan, “bu konuda çalışmalar yürütüyoruz” demişti. 

Dijital para ile kripto paralar arasında da ayrım yapan Elvan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dijital para ile kriptoyu karıştırmamak lazım. TL karşılığı dijital paradan bahsediyoruz. Kripto paralarla ilgili ciddi kaygılarımız var. Sadece bizim değil tüm dünyada kaygı söz konusu. Türkiye’de Bitcoin işlemleriyle ilgili bir bakan yardımcımızı görevlendirdik.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala