bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Kripto Para Düzenlemesinde Bir Yasak Söz Konusu Değil

tcmb baskani kavcioglu kripto para duzenlemesinde bir yasak soz konusu degil

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kripto paralar hakkında konuştu. 

Bir Sabah haberine göre Kavcıoğlu, “Enflasyon Raporu 2021-II”nin tanıtımı amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantısında kripto paralara değindi. Küresel ekonomide bir toparlanma yaşandığını söyleyen Kavcıoğlu, para politikalarının artan öneminden söz etti. Kavcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Para politikasında ihtiyatlı duruşun öneminin arttığı döneme giriyoruz. Sıkı para politikası duruşunun enflasyonda düşüş önceliğiyle kararlılıkla sürdürülmesi, oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir.”

Yasak Söz Konusu Değil

Kavcıoğlu, yerli kripto para dünyasının yakından takip ettiği düzenlemeler hakkında da konuştu. Düzenlemede bir yasağın söz konusu olmadığını söyleyen Kavcıoğlu şunları söyledi:

“Kripto varlıklara getirdiğimiz düzenlemeyle bir yasak söz konusu değil, kapsamlı çalışma ilgili kurumların katılımıyla devam ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala